• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • SPOR 3. SAYFA BİYOGRAFİ Dini GÜNCEL KÜLTÜR SANAT OTOMOBİL
  • Ara
SON DAKİKA:
09:00
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nden LGS Öğrencilerine Ücretsiz Ulaşım Desteği
Video Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. TEKNOLOJİ
  3. Teknolojik Erişim Raporu Açıklandı
TEKNOLOJİ
Yayınlanma: 26 Ağustos 2021 - 20:56

Teknolojik Erişim Raporu Açıklandı

TEKNOLOJİ
26 Ağustos 2021 - 20:56
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Teknolojik Erişim Raporu Açıklandı

İnternet erişim imkanı olan hane oranı İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflaması (İBBS) 1. Düzeye göre, en yüksek 97,1 ile TR1 İstanbul (İstanbul) olurken bu bölgeyi 94,2 ile TR5 Batı Anadolu (Ankara, Konya, Karaman) bölgesi izledi.

İnternet kullanan bireylerin oranı 82,6 oldu
İnternet kullanım oranı 2021 yılında 16-74 yaş grubundaki bireylerde 82,6 oldu. Bu oran, bir önceki yıl 79,0'dı. İnternet kullanım oranı cinsiyete göre incelendiğinde; bu oranın erkeklerde 87,7 ve kadınlarda 77,5 olduğu görüldü.

İnternet erişim imkanı olan haneler ve bireylerde İnternet kullanımı, 2011-2021

Genişbant ile İnternete erişim sağlayan hanelerin oranı 92,0 oldu
Genişbant ile İnternete erişim sağlayan hanelerin oranı 2021 yılında 92,0 oldu. Buna göre hanelerin 61,9'u sabit genişbant bağlantı (ADSL, kablolu İnternet (uydunet), fiber bağlantı vb.) ile İnternete erişim sağlarken 88,5'i mobil genişbant bağlantı ile İnternete erişim sağladı. Genişbant İnternet erişim imkanına sahip hanelerin oranı bir önceki yıl 89,9'du.

İnternet kullanan bireylerin 80,5'i İnterneti düzenli kullandı
16-74 yaş grubundaki tüm bireylerin 80,5'inin, 2021 yılı ilk üç ayını kapsayan dönemde İnterneti düzenli olarak (hemen her gün veya haftada en az bir defa) kullandığı görüldü. Düzenli İnternet kullanımı bir önceki yıl 76,5'ti.

Bireylerin ortalama İnternet kullanım sıklığı (), 2020, 2021


Tablodaki rakamlar yuvarlamadan dolayı toplamı vermeyebilir.

E-devlet hizmetlerini kullanma oranı 58,9 olarak gerçekleşti
Özel amaçla kamu kurum ya da kuruluşları ile iletişime geçmek veya kamu hizmetlerinden yararlanmak için 2020 yılı Nisan ayı ile 2021 yılı Mart ayını kapsayan on iki aylık dönemde İnterneti kullanan bireylerin oranı 58,9 oldu. Bu oran daha önce aynı dönem için 51,5 idi. E-devlet hizmetlerini kullanım amaçları arasında, kamu kurum ya da kuruluşlarına ait web sitelerinden bilgi edinme 55,8 ile ilk sırayı aldı. Bireylerin 32,3'ü çevrimiçi form doldurduğunu bildirirken, 27,7'si resmi formları indirdiğini/yazdırdığını belirtti.

İnternet üzerinden mal veya hizmet siparişi verme ya da satın alma oranı 44,3 oldu
İnternet üzerinden özel kullanım amacıyla mal veya hizmet siparişi veren ya da satın alan 16-74 yaş grubundaki bireylerin oranı 2021 yılında 44,3 olarak gözlenirken önceki yıl 36,5 idi.

 Cinsiyete göre İnternet üzerinden mal veya hizmet siparişi verme ya da satın alma oranı erkeklerde 48,3 iken kadınlarda 40,3 oldu. Bu oran, bir önceki yıl sırası ile 40,2 ve 32,7 olarak gözlenmişti.

 İnternet üzerinden mal veya hizmet satın alan ya da sipariş veren bireyler mal veya hizmet satın alma ya da sipariş verme zamanlarına göre incelendiğinde 32,4'ünün son üç ay içinde  (2021 yılı ilk üç ayı) alışveriş yaptığı görüldü. Bu oran geçen yılın aynı döneminde 23,9'du.

İnternet üzerinden en son satın alış veya sipariş zamanına göre sipariş verme ya da satın alma oranları, 2011-2021

İnternetten en fazla 70,7 ile giyim, ayakkabı ve aksesuar satın alındı
İnternet üzerinden 2021 yılının ilk üç ayı içerisinde mal siparişi veren ya da satın alan bireylerin 70,7'si giyim, ayakkabı ve aksesuar satın aldı. Bunu 40,8 ile lokantalardan, fast food zincirlerinden, catering şirketlerinden yapılan teslimatlar, 33,4 ile gıda ürünleri, 28,7 ile kozmetik, güzellik ve sağlık ürünleri, 27,7 ile basılı kitap, dergi, gazete ve 27,6 ile temizlik ürünleri, kişisel bakım malzemeleri takip etti. İnternet üzerinden en fazla sipariş verilen ya da satın alınan mal türleri erkeklerde; 64,1 ile giyim, ayakkabı ve aksesuar, 42,7 ile lokantalardan, fast food zincirlerinden, catering şirketlerinden yapılan teslimatlar ve 33,4 ile gıda ürünleri iken kadınlarda 77,8 ile giyim, ayakkabı ve aksesuar, 40,6 ile kozmetik, güzellik ve sağlık ürünleri ve 38,8 ile lokantalardan, fast food zincirlerinden, catering şirketlerinden yapılan teslimatlar oldu.

En çok satın alınan veya abone olunan dijital içerik 30,6 ile film veya dizi izleme hizmeti oldu
İnternet üzerinden özel kullanım amacıyla 2021 yılının ilk üç ayında ürün satın alan ya da sipariş veren bireyler tarafından web sitesi veya uygulamaları kullanarak en çok satın alınan veya abone olunan dijital içerik 30,6 ile film veya dizi izleme hizmeti veya indirme olurken en çok satın alınan çevrimiçi hizmet 14,4 ile ulaşım hizmeti oldu.

 İnternet üzerinden özel kullanım amacıyla 2021 yılının ilk üç ayında ürün satın alan ya da sipariş verenler içinde 1-2 defa ürün sipariş eden ya da satın alan bireylerin oranı 37,2 iken bunu 10'dan fazla yapanların oranı 17,4 olarak gerçekleşti. Bu oranlar, bir önceki yılın aynı döneminde sırası ile 45,6 ve 11,2 olarak gözlenmişti.

Çevrimiçi satın almama nedeni en çok 34,8 ile ürünü yerinde görerek almayı tercih etme oldu
2021 yılı ilk üç ayı içerisinde İnternet kullanıcısı olup aynı dönemde web sitesi veya mobil uygulama üzerinden mal ya da hizmet satın almayanların satın almama/sipariş vermeme nedenleri arasında; ürünü yerinde görerek almayı tercih etme, satış yapılan dükkana bağlılık ve alışkanlıklar 34,8 ile ilk sırada yer aldı. Bunu 28,8 ile son üç ayda İnternetten mal veya hizmet satın almaya gerek duyulmaması izledi.

# aciklama# rapor# sanliurfa# teknoloji# urfa
İlginizi Çekebilir
Şanlıurfa’da Robotik Eğitimlerle Yeni Nesil Yetişiyor
Şanlıurfa’da Robotik Eğitimlerle Yeni Nesil Yetişiyor
Halfeti, Teknofest 2025 Kıbrıs Finaline 3 Takım Gönderiyor
Halfeti, Teknofest 2025 Kıbrıs Finaline 3 Takım Gönderiyor
Şanlıurfa’da Bilimi Eğlenceyle Buluşturan Büyük Şenlik!
Şanlıurfa’da Bilimi Eğlenceyle Buluşturan Büyük Şenlik!
Harran Üniversitesi’nden TÜBİTAK Projelerinde Büyük Başarı
Harran Üniversitesi’nden TÜBİTAK Projelerinde Büyük Başarı
Son Haberler
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nden LGS Öğrencilerine Ücretsiz Ulaşım Desteği
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nden LGS Öğrencilerine Ücretsiz...
Avcıların Dikkatine! Bu Alanlar 3 Yıl Ava Kapalı
Avcıların Dikkatine! Bu Alanlar 3 Yıl Ava Kapalı
Uyuşturucuya Geçit Yok! Polis Fabrika Gibi İmalathaneyi Bastı
Uyuşturucuya Geçit Yok! Polis Fabrika Gibi İmalathaneyi Bastı
Şanlıurfa’da Uluslararası Buğday Hasadı Festivali Başladı
Şanlıurfa’da Uluslararası Buğday Hasadı Festivali Başladı
Şanlıurfa'da Bayram Sonrası Haşereyle Gece-Gündüz Mücadele
Şanlıurfa'da Bayram Sonrası Haşereyle Gece-Gündüz Mücadele
Şanlıurfa Emniyeti Kaçakçılığa Göz Açtırmıyor
Şanlıurfa Emniyeti Kaçakçılığa Göz Açtırmıyor

Ana Sayfa
GÜNDEM
DÜNYA
EĞİTİM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
MAGAZİN
TEKNOLOJİ
SPOR
3. SAYFA
BİYOGRAFİ
Dini
GÜNCEL
KÜLTÜR SANAT
OTOMOBİL
Köşe Yazarları
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • GÜNDEM
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.