• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • SPOR 3. SAYFA BİYOGRAFİ Dini GÜNCEL KÜLTÜR SANAT OTOMOBİL
  • Ara
SON DAKİKA:
12:00
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nden Hatay'daki Orman Yangınına Destek
11:00
Viranşehir’in Trafiğine Nefes Aldıracak Çevre Yolu Asfaltlanıyor!
09:00
"Delilerin Delisi" Susturuldu mu? Muhammed Yakut Cezaevinden Çıktıktan Sonra Öldü
08:00
Jandarmadan FETÖ'ye Darbe! Güncel Yapılanmaya Büyük Operasyon
Video Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. Vali Şıldak: Şanlıurfa Yeni Yıla Hazır
GÜNCEL
Yayınlanma: 30 Aralık 2024 - 12:00

Vali Şıldak: Şanlıurfa Yeni Yıla Hazır

Yaklaşan yeni yıl öncesi vatandaşların 2025 yılına huzur ve güven içerisinde girmelerini sağlamak amacıyla Vali Hasan Şıldak, bütün kurumlardan çalışmalarında hassasiyet göstermelerini istedi. 

GÜNCEL
30 Aralık 2024 - 12:00
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Vali Şıldak: Şanlıurfa Yeni Yıla Hazır
Huzur ve güven ortamının korunmasından sağlık hizmetlerine, yerel yönetimlerin çalışmalarından gıda üretimi ve satışına kadar pek çok konuda bütün kamu kurumlarından görevlerini titizlikle yürütmelerini isteyen Vali Şıldak, “İlimizde; yılbaşının huzur ve sükûn içerisinde geçmesi, sunulan hizmetlerde hiçbir aksamanın yaşanmamasına yönelik olarak bazı önlemler aldık. Bu önlemlerin titizlikle uygulanması konusunda görevli bütün personelimiz fedakârca görev başında olacak. Ayrıca bu yönde yapılacak çalışmalar kaymakamlarımız ve kurum yöneticilerimiz tarafından bizzat takip edilecek. Ben şimdiden bütün Şanlıurfalı hemşehrilerimin ve yeni yılda görevi başında olacak kamu personelimizin yeni yılını tebrik ediyorum” dedi. 

Şanlıurfa Valiliğinden yılbaşına yönelik alınacak tedbirlere ilişkin yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi: 

Şanlıurfa genelinde yılbaşının huzur içerisinde geçirilmesi için kolluk birimleri tarafından yeteri kadar personel ve araç görevlendirmesi yapılarak kutlamaların yoğun olacağı yerlerde ve cadde, meydan, alışveriş merkezi, pazar yeri, alışveriş yapılan işyerlerinin bulunduğu sokaklar başta olmak üzere bütün kamuya açık alanlarda tedbirler arttırılacak. Meydana gelebilecek hırsızlık, kapkaç gibi asayiş olaylarına karşı önleyici devriye ekipleri görevlendirilecek. Kaçak/sahte alkol, uyuşturucu/uyarıcı madde ile mücadele kapsamında denetimlerin artırılacak. Günübirlik kiralanan evler başta olmak üzere otel ve konaklama tesisleri gibi alanlarda Kimlik Bildirme Kanununa göre gerekli tedbirler alınacak. Kahvehane, kıraathane ile dernek, dernek lokali ve kooperatif adı altında faaliyet gösteren ve benzeri yerlerde yasa dışı bahis oyunlarının engellenmesine yönelik uygulamalar yapılacak. 

Yerleşim yerlerinde silah atılması, halka rahatsızlık verecek şekilde gürültü yapılması gibi benzer durumlara yönelik gerekli önlemler alınacak.

Trafik düzeninin korunması amacıyla da Şanlıurfa genelinde; Trafikte Kış Mevsimi Trafik Tedbirleri başta olmak üzere; pazar, pazartesi ve salı günü yaşanacak trafik yoğunluğu göz önüne alınarak şehir içi ve şehir geçişlerinde, ayrıca karayolu güzergâhlarında, kavşak ve meydanlarda trafik ekipleri görevlendirilerek yoğunluk yaşanan bütün noktalarda üç gün boyunca kesintisiz olarak trafik düzenlemesi ve yönlendirmesi yapılacak. Hatalı parklanma sebebiyle trafik akışının tıkanmasına engel olunması sağlanarak trafik düzeninin korunmasına yönelik uygulamalara devam edilecek. 
Şehirlerarası otobüs terminalinde, ara duraklarda ve karayolu güzergâhları üzerinde yapılan denetimlerde otobüslerin takograf, kış lastiği, ışık donanımı ve diğer teknik donanımları denetlenecek. Eksiği tespit edilen araçların eksiklikleri tamamlanıncaya kadar trafiğe çıkışlarına izin verilmeyecek. 

Sürücü ve yolcuların emniyet kemeri kullanımına ilişkin kontroller yapılacak. 

Çeşitli kamu hizmetlerine yönelik olarak alınan tedbirler ise şöyle; 

İtfaiye, temizlik ve toplu ulaşım hizmetleri başta olmak üzere belediyeler tarafından yürütülen hizmetlerde aksama yaşanmaması için gerekli planlamalar yapılarak, önlemler alınacak. 

Acil sağlık hizmetleri ve hastane acil servis hizmetlerinde gerekli önlemler alınarak vatandaşlara en iyi şekilde sağlık hizmeti sunulması sağlanacak. 

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gıda üretim ve satış yerlerinin denetimleri yoğunlaştırılacak, yılbaşı öncesinde son hafta itibariyle denetim sayısı artırılarak gıda güvenliği konusunda bütün önlemler alınacak. 

Ticaret İl Müdürlüğü tarafından aşırı fiyat artışı ve etiket denetimleri konusunda yürütülen piyasa denetimleri yoğunlaştırılacak. 

Mevsim şartlarına bağlı yaşanabilecek olumsuzluklar dolayısıyla alınması gereken önlemler ve yapılması gereken çalışmalar konusunda Karayolları Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlık ve planlamalar yapılacak, ilave ekipler görevlendirilecek. 

Elektrik, telefon ve internet hizmetlerinde aksama yaşanmaması için ilgili kuruluşlar tarafından bütün önlemler alınacak. Enerji arz sürekliliği kapsamında kritik enerji tesislerinde alınan güvenlik önlemleri gözden geçirilerek ilave tedbirlerin alınacak. Dilencilik yapan kişilere yönelik önleyici tedbirler alınacak.
 

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nden Hatay'daki Orman Yangınına Destek
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nden Hatay'daki Orman Yangınına Destek
Viranşehir’in Trafiğine Nefes Aldıracak Çevre Yolu Asfaltlanıyor!
Viranşehir’in Trafiğine Nefes Aldıracak Çevre Yolu Asfaltlanıyor!
"Delilerin Delisi" Susturuldu mu? Muhammed Yakut Cezaevinden Çıktıktan Sonra Öldü
Jandarmadan FETÖ'ye Darbe! Güncel Yapılanmaya Büyük Operasyon
Jandarmadan FETÖ'ye Darbe! Güncel Yapılanmaya Büyük Operasyon
Son Haberler
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nden Hatay'daki Orman Yangınına Destek
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nden Hatay'daki Orman Yangınına...
Viranşehir’in Trafiğine Nefes Aldıracak Çevre Yolu Asfaltlanıyor!
Viranşehir’in Trafiğine Nefes Aldıracak Çevre Yolu Asfaltlanıyor!
"Delilerin Delisi" Susturuldu mu? Muhammed Yakut Cezaevinden Çıktıktan...
Jandarmadan FETÖ'ye Darbe! Güncel Yapılanmaya Büyük Operasyon
Jandarmadan FETÖ'ye Darbe! Güncel Yapılanmaya Büyük Operasyon
Bakan Yerlikaya: “Devletimiz Yangından Etkilenen Vatandaşlarımızın Yanında”
Bakan Yerlikaya: “Devletimiz Yangından Etkilenen Vatandaşlarımızın...
Şanlıurfa'da 4 Cinayet Olayında Yeni Gelişme! 
Şanlıurfa'da 4 Cinayet Olayında Yeni Gelişme! 

Ana Sayfa
GÜNDEM
DÜNYA
EĞİTİM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
MAGAZİN
TEKNOLOJİ
SPOR
3. SAYFA
BİYOGRAFİ
Dini
GÜNCEL
KÜLTÜR SANAT
OTOMOBİL
Köşe Yazarları
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • GÜNDEM
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.