ŞANLIURFA- Hayvan sever vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan Kartal, Şanlıurfa Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne bağlı Gölpınar Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi ekipleri tarafından tedavi edilmek üzere teslim alındı. Şanlıurfa DKMP’den yapılan açıklamada şu ifadele yer aldı:“Küçük Kartal artık emin ellerde..! Doğada yaralı olup, vatandaşımız tarafından bulunan KARTAL Gölpınar Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi ekiplerimizce tedavi edilmek üzere teslim alınmıştır. İş birliği için vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.”
Kartal Kuşu Nedir?
Kartallar yırtıcı kuş kategorisinde yer alır. Genelde dağlık ya da ormanlık alanlarda yaşamlarını sürdürürler. Etçil kuş türlerinden biridir. Uzun ve kıvrık gaga yapısına sahiptir. Kanatlı ve uçabilen canlılardır. Dünyada uçarak en yüksek noktaya çıkabilme özelliğine sahip olan canlılar arasında yer alır.Kartalların görme özellikleri çok gelişmiştir. Bunun yanında yuvaları yüksek kayalık alanlara yaparlar. Aile yaşantısı olan canlılardır. Yaşadıkları sürede yalnızca bir eşleri olur. Yumurtaların kuluçka dönemi 7 ile 8 hafta arasında değişiklik gösterir. Bir seferde en fazla 3 ile 5 adet arasında yumurta üretir. Kartal Özellikleri Nelerdir?
Diğer yırtıcı kuşlar gibi eğri gagaları, kaslı bacakları ve güçlü pençeleri vardır. Eğri gaga yapısı avlarının etlerini söküp almaya yardımcı olurken, kaslı bacakları ve kilitlenebilen pençeleri sayesinde kendilerinden daha ağır avları bile uçarak taşıyabilirler. Kartalların görme yetenekleri çok gelişmiştir.Kartal Ne İle Beslenir?
Göçebe hayvanlardır. Göç sırasında farklı yaşam alanlarında görülebilirler. Genellikle açık alanlarda ve sulak bölgelerde avlanırlar. Besin kaynaklarını ise tavşan, yer sincabı gibi küçük memelilerin yanı sıra bazı sürüngen ve kuşlar oluşturur.