İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son iki haftada DEAŞ terör örgütüne yönelik 28 ilde Jandarma tarafından eş zamanlı operasyonlar düzenlendiğini ve bu kapsamda 153 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
Operasyonlar; Adana, Antalya, Aydın, Bursa, Çankırı, Çorum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kırşehir, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Nevşehir, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Yalova ve Zonguldak illerinde gerçekleştirildi.
Yakalanan şüphelilerin:
DEAŞ terör örgütüne üye oldukları,
Örgütle iltisaklı sözde yardım kuruluşlarına finans sağladıkları ve
Sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yaptıkları tespit edildi.
Bakan Yerlikaya, operasyonları başarıyla koordine eden valilikler ile Cumhuriyet Başsavcılıklarını, Jandarma Genel Komutanlığı TEM Daire Başkanlığını ve sahada görev yapan tüm İl Jandarma Komutanlıklarını tebrik etti.
“Terörle mücadelemiz; sadece operasyonlarla değil, istihbarat, iletişim ve uluslararası iş birliğiyle yürütülen çok boyutlu bir devlet refleksidir.” ifadelerini kullanan Yerlikaya, terörle mücadelede kararlılığın süreceğini vurguladı.