Diyarbakır ile Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi arasındaki karayolunda meydana gelen trafik kazasında bir yolcu yaşamını yitirirken, araç sürücüsü ağır yaralandı.
Olay, Diyarbakır-Siverek karayolunun 7. kilometresinde, Yuvar Mahallesi yakınlarında gerçekleşti. 66 yaşındaki Ahmet Günel idaresindeki 60 HL 708 plakalı otomobil, aynı istikamette seyreden Hakan Karagöz yönetimindeki 42 JL 309 plakalı tıra henüz belirlenemeyen bir nedenle arkadan çarptı.
Kazada, otomobilde yolcu olarak bulunan 24 yaşındaki İbrahim Ertaş olay yerinde hayatını kaybetti. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri tarafından yapılan kontrollerde, Ertaş’ın yaşamını yitirdiği tespit edildi. Araçta sıkışan cenaze, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle çıkarıldı.
Araç sürücüsü Ahmet Günel, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ağır yaralı olarak Siverek Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Günel’in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
Kaza sonrası bölgede bir süre kontrollü trafik akışı sağlanırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.