Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ), 4 Haziran 2025 Çarşamba günü Şanlıurfa genelinde planlı elektrik kesintileri uygulanacağını duyurdu. Altyapı çalışmaları kapsamında gerçekleşecek kesintiler, beş ilçede yüzlerce mahalleyi etkileyecek.
Şirket yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, kesintilerin; Otomatik Sayaç Okuma Sistemi (OSOS), trafo bakım onarımı ve Güneş Enerjisi Santrali (GES) bağlantı çalışmaları nedeniyle yapılacağı bildirildi. Enerji kesintilerinin, uzun vadede daha kaliteli elektrik hizmeti sunmak amacıyla gerçekleştirildiği vurgulandı.
Akçakale’de 46 Mahallede OSOS Kaynaklı Kesinti
Akçakale ilçesinde F8-BÜYÜKTAŞ fideri üzerinde yapılacak OSOS çalışmaları nedeniyle 10.00 ile 16.00 saatleri arasında 46 mahallede elektrik kesintisi yaşanacak. Soylu, Meydankapı, Yenidoğan, Osmanlı ve Karataş gibi birçok mahalle kesintiden etkilenecek.
Birecik’te GES Bağlantısı Nedeniyle 56 Mahallede Kesinti
Birecik ilçesinde GES bağlantı çalışmaları dolayısıyla 11.00 – 18.00 saatleri arasında 56 mahallede elektrik verilemeyecek. Kesinti Cumhuriyet, Yukarıgöklü, Kurugöl ve Savaşan gibi mahalleleri kapsayacak.
Suruç’ta 38 Mahallede OSOS Çalışması
Suruç ilçesinde F9 GÖLCÜK fideri üzerindeki OSOS çalışmaları nedeniyle 10.00 – 16.00 saatleri arasında 38 mahallede enerji kesintisi olacak. Mürşitpınar, Büyükziyaret ve Eskice gibi mahalleler bu kesintiden etkilenecek.
Siverek’te 24 Mahallede Kesinti Uygulanacak
Siverek ilçesinde ise 09.00 – 17.00 saatleri arasında OSOS kaynaklı kesintiler uygulanacak. Erbey, Divan, Aşağıyalankoz ve Hasırlı gibi mahalleler planlanan kapsamda yer alıyor.
Harran’da Trafo Bakımı İçin Elektrik Kesintisi
Harran ilçesinde ise trafo bakım çalışmaları nedeniyle 09.00 – 18.00 saatleri arasında 12 mahallede elektrik verilemeyecek. Kesintiden etkilenecek mahalleler arasında Yardımlı, Savacık ve Bükdere de bulunuyor.
Vatandaşlara Uyarı: Önlem Alın
DEDAŞ, kesintilerin vatandaşların günlük yaşamını en az etkileyecek şekilde planlandığını belirtti. Yetkililer, kesintiden etkilenecek bölgelerde yaşayan vatandaşlara, elektrikle çalışan cihazlarını korumaya almaları ve gerekli tedbirleri önceden almaları yönünde çağrıda bulundu.
Şirket, yapılan çalışmaların tamamlanmasının ardından, elektrik hizmetinin daha güvenli ve sürdürülebilir şekilde sunulacağını açıkladı.