İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son dönemde uluslararası düzeyde kırmızı bültenle aranan 15 suçlunun ülkelerine iade edildiğini açıkladı. Gürcistan, Yunanistan, Birleşik Krallık, Kuzey Makedonya ve Almanya’dan getirilen zanlılarla birlikte bu kabine döneminde 398 suçlunun Türkiye’ye iadesi sağlandı.
Yerlikaya, “Enselerindeyiz, bizden kaçamayacaklar” sözleriyle kararlılığı vurguladı. Operasyonlarda, uluslararası ve ulusal seviyede aranan 13 kırmızı bültenli ve 2 ulusal seviyede aranan şahısın yakalandığını belirtti.
Yapılan titiz çalışmalarda INTERPOL veri tabanları, emniyet bilgi sistemleri, sosyal medya ve açık kaynaklar kullanılarak suçluların saklandıkları ülkeler tespit edildi. KOM, İstihbarat, Narkotik, TEM, Asayiş ve diğer birimlerin koordinasyonuyla şahısların yakalanması sağlandı.
Yakalanan isimler arasında;
“Kasten Öldürmeye Teşebbüs” suçundan Gürcistan’da yakalanan H.G., S.B. ve Ç.Ö.,
“Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Üyeliği ve Kasten Öldürme” suçlarından U.Y. (Gürcistan),
“Çocuğun Nitelikli Cinsel İstismarı” suçundan A.G. (Gürcistan),
“Hırsızlık ve Banka Kartı Dolandırıcılığı” suçlarından V.T. (Gürcistan),
“Şantaj ve Özel Hayata İlişkin Görüntü İfşası” suçlarından M.C.A. (Gürcistan),
“Silahla Yağma ve Uyuşturucu” suçlarından O.Y. (Gürcistan),
“Dolandırıcılık ve Resmi Belgede Sahtecilik” suçlarından M.Ö. (Almanya),
“Birden Fazla Kişi Tarafından Yağma” suçundan C.A.K. (Yunanistan),
“İzinsiz Silah Nakli ve Örgüt Üyeliği” suçlarından C.M. (Birleşik Krallık),
“Çocuğun Cinsel İstismarı” suçundan M.G. (Kuzey Makedonya),
“Dolandırıcılık ve Örgüt Kurma” suçlarından S.T. (Yunanistan),
Ulusal seviyede “Kasten Öldürme ve Yaralama” suçlarından F.T. (Gürcistan),
Ulusal seviyede “Kasten Öldürme ve Ruhsatsız Silah” suçlarından A.Y. (Gürcistan) bulunuyor.
Yerlikaya, “Hangi bültenle aranırsa aransın, hangi ülkeye kaçarsa kaçsın terör örgütü üyeleri, organize suçlular ve zehir tacirlerini tek tek yakalayıp ülkemize geri getireceğiz. Türk polisi asla vazgeçmez!” dedi.
Bakan, operasyonda görev alan Adalet Bakanlığı ve ilgili birimlere teşekkürlerini iletti.