• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • SPOR 3. SAYFA BİYOGRAFİ Dini GÜNCEL KÜLTÜR SANAT OTOMOBİL
  • Ara
SON DAKİKA:
10:00
Ulusal Düzeyde Aranan 2 Suçlu Yurt Dışında Yakalanarak Türkiye’ye Getirildi
Video Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. EĞİTİM
  3. Harran Üniversitesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü Arasında Beklenen Protokol İmzalandı !!!
EĞİTİM
Yayınlanma: 16 Şubat 2021 - 01:02

Harran Üniversitesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü Arasında Beklenen Protokol İmzalandı !!!

Harran Üniversitesi Rektörlüğü ile Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında, ilin eğitim öğretim hayatına katkı sunulması amacıyla çeşitli taşınmazların devri ve kullanımına ilişkin protokol düzenlendi.

EĞİTİM
16 Şubat 2021 - 01:02
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Harran Üniversitesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü Arasında Beklenen Protokol İmzalandı !!!
Şanlıurfa Valiliğinde düzenlenen protokol törenine, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Sabri Çelik ile İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Yapıcıer katıldı.
Törende bir konuşma yapan Vali Erin, gerek İl Milli Eğitim Müdürlüğünün, gerekse Harran Üniversitesinin ihtiyaçlarını gidermeye yönelik yapılan protokolün, Şanlıurfa’ya hayırlı olmasını diledi.
Düzenlenen protokole göre; mülkiyeti Maliye Hazinesine ait olup, Harran Üniversitesine tahsisli bulunan bazı arsalar İl Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilirken, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ait bazı gayrimenkuller Harran Üniversitesi Rektörlüğüne tahsis edilecek.
Yapılan protokole göre tahsis ve devir işlemleri şu şekilde gerçekleşecek:
- Mülkiyeti Maliye Hazinesine ait olup Harran Üniversitesine tahsisli bulunan Haliliye İlçesi Ulubağ Mahallesindeki 202 bin 971 metrekarelik taşınmazdaki 16.000 metrekarelik alanın üniversite adına olan tahsisi kaldırılarak, tahsis İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yapılacak.
- Mülkiyeti Maliye Hazinesine ait olan ve Harran Üniversitesine tahsisli bulunan Eyyübiye İlçesi Yenice Mahallesindeki 55.000 metrekarelik alan, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edilecek.
- Mülkiyeti Harran Üniversitesine ait olan, Haliliye İlçesi Atatürk Mahallesindeki Kız Öğrenci Yurdu binası, gerekli bakım ve onarım ile tüm düzenleme çalışmalarının İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılması şartı ile azami 5 yıl süreyle İl Milli Eğitim Müdürlüğüne kullanım izni verilecek.
- Mülkiyeti Maliye Hazinesine ait olan, Haliliye İlçesi Yenişehir Mahallesindeki kız lisesi binası, azami üç eğitim öğretim yılı kullanım izniyle İl Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edilecek.
- Mülkiyeti Maliye Hazinesine ait olan, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsisli Haliliye İlçesi Yenişehir Mahallesindeki 8.000 metrekarelik alan üzerinde bulunan tüm binaların İl Milli Eğitim Müdürlüğünden tahsisi kaldırılarak, tahsisler Harran Üniversitesi Rektörlüğüne yapılacak.
- Mülkiyeti Harran Üniversitesine ait olan Atatürk Mahallesindeki Kız Öğrenci Yurdu binası ile Harran Üniversitesi otoparkı üzerindeki İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ait tapu şerhi kaldırılacak.
- Mülkiyeti Maliye Hazinesine ait olup Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edilen ve protokol sonucu tahsisi Harran Üniversitesine geçecek olan Yenişehir Mahallesindeki 8.000 metrekarelik alan üzerinde yer alan İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ait binalar, protokolün yürürlüğe girmesiyle birlikte Harran Üniversitesine teslim edilecek. Aktif öğretim yapmakta olan Kız Anadolu Lisesi binası ise azami 3 eğitim öğretim yılı sonunda taşınmak kaydıyla Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğünce kullanılabilecek.
SYDV’den Milli Eğitim’e 87 Halı Tezgahı
Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin huzurunda düzenlenen diğer protokol ise Şanlıurfa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalandı.
Bu protokole göre de, mülkiyeti Şanlıurfa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına ait olan 87 adet halı tezgahı, bedelsiz olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edilecek.
Protokole göre, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edilen 87 halı tezgahı, Şanlıurfa ilinde ikamet eden, 3294 sayılı yasa kapsamındaki dezavantajlı kişilere yönelik Halk Eğitim Merkezlerinde açılacak kurslarda kullanılacak.
Kurslar süresince tezgahların bakım ve onarımları, kursların işletilmesinden kaynaklı tüm sorumluluklar İl Milli Eğitim Müdürlüğü sorumluluğunda olacak.
# gercek-haber# haber-urfa# sanliurfa# sanliurfa-haber# sanliurfa-valiligi# urfa# urfa-haber# valilik
İlginizi Çekebilir
YKS 2025 Sonuçları Açıklandı! Üniversite Kayıtları Eylül'de Başlıyor
YKS 2025 Sonuçları Açıklandı! Üniversite Kayıtları Eylül'de Başlıyor
Cezaevinden Umuda Açılan Kapı, Şanlıurfa’da Ders Zili Çalacak!
Cezaevinden Umuda Açılan Kapı, Şanlıurfa’da Ders Zili Çalacak!
Prof. Dr. Mustafa Çalık, Almanya'da Türkiye'yi ve Harran Üniversitesi'ni Temsil Etti
Prof. Dr. Mustafa Çalık, Almanya'da Türkiye'yi ve Harran Üniversitesi'ni Temsil Etti
Harran Üniversitesi, YÖKAK’tan Tam Akreditasyonla Güneydoğu’da İlk Oldu
Harran Üniversitesi, YÖKAK’tan Tam Akreditasyonla Güneydoğu’da İlk Oldu
Son Haberler
Ulusal Düzeyde Aranan 2 Suçlu Yurt Dışında Yakalanarak Türkiye’ye Getirildi
Ulusal Düzeyde Aranan 2 Suçlu Yurt Dışında Yakalanarak Türkiye’ye...
Zehir Tacirlerine Büyük Darbe! 269 Kilo Uyuşturucu Ele Geçirildi
Zehir Tacirlerine Büyük Darbe! 269 Kilo Uyuşturucu Ele Geçirildi
SIM Kartlara Elveda, Telefonlarda Yeni Dönem Resmen Başladı!
SIM Kartlara Elveda, Telefonlarda Yeni Dönem Resmen Başladı!
Şanlıurfa’da Günlerdir Aranıyordu! Cansız Bedeni Kanalda Bulundu
Şanlıurfa’da Günlerdir Aranıyordu! Cansız Bedeni Kanalda Bulundu
12 Dev Adam'dan Tarihi Zafer! Türkiye, 24 Yıl Sonra Avrupa Finalinde
12 Dev Adam'dan Tarihi Zafer! Türkiye, 24 Yıl Sonra Avrupa Finalinde
Siverek'de Menekşeler Toprağa Ekiliyor !!!
Siverek'de Menekşeler Toprağa Ekiliyor !!!

Ana Sayfa
GÜNDEM
DÜNYA
EĞİTİM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
MAGAZİN
TEKNOLOJİ
SPOR
3. SAYFA
BİYOGRAFİ
Dini
GÜNCEL
KÜLTÜR SANAT
OTOMOBİL
Köşe Yazarları
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • GÜNDEM
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.