Malatya’da hafta başının ilk gününde yaşanan kadın cinayeti, kentte büyük üzüntü ve infial yarattı. Akpınar Mahallesi Kışla Caddesi üzerinde sabah saat 08.00 sıralarında meydana gelen olayda, 35 yaşındaki üç çocuk annesi Feride Karakaya, eski eşi tarafından av tüfeğiyle vurularak ağır yaralandı.
Olayın ardından çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Karakaya, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Saldırgan olay yerinden kaçtı, kısa sürede yakalandı
Olayı gerçekleştirdiği belirtilen H.K. isimli şüpheli, saldırının ardından olay yerinden araçla kaçtı. Ancak polis ekiplerinin hızlı takibi sonucu kısa süre içinde yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelinin, olayda kullandığı av tüfeğiyle birlikte ele geçirildiği bildirildi.
Malatya Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Ateşli Silahla Kasten Öldürme” olayıyla ilgili soruşturmanın Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde sürdüğü belirtildi.
Boşanma sonrası devam eden gerilim iddiası
Edinilen bilgilere göre, Feride Karakaya ile eski eşi H.K.’nın geçen yıl şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşandıkları öğrenildi. Ancak boşanmanın ardından taraflar arasında zaman zaman tartışmalar yaşandığı iddia edildi.
Olay günü sabah saatlerinde işe gitmek üzere evden çıkan Feride Karakaya’nın, minibüsten indiği sırada eski eşi tarafından yolu kesildiği ifade edildi. Görgü tanıklarının aktardığına göre H.K.’nın önce uzaktan ateş ettiği, ardından yere düşen Karakaya’ya yakın mesafeden tekrar ateş ederek saldırıyı sürdürdüğü öne sürüldü.
“Çocuklarına bakmıyordu” iddiası
Gözaltına alınan şüpheli H.K.’nın emniyetteki ilk ifadesinde, cinayeti eski eşiyle çocuklar nedeniyle yaşadığı bir tartışma sonrasında işlediğini iddia ettiği öğrenildi. Şüphelinin, Karakaya’nın çocuklarına bakmadığını öne sürerek olayın bu nedenle gerçekleştiğini söylediği aktarıldı.
Ancak bu iddialar henüz resmi makamlar tarafından doğrulanmadı. Soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiği bildirildi.
Kentte büyük üzüntü yarattı
Sabah saatlerinde yaşanan olay, Malatya genelinde büyük bir üzüntüye neden oldu. Özellikle üç çocuk annesi bir kadının işine gitmek için evden çıktığı sırada öldürülmesi, kamuoyunda tepkiyle karşılandı.
Feride Karakaya’nın, Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında bir okulda çalıştığı ve olay sabahı işine gitmek üzere yola çıktığı öğrenildi. Genç kadının ölüm haberi ailesi ve yakınlarını yasa boğdu.

Cenaze Pütürge’de defnedilecek
Hayatını kaybeden Feride Karakaya’nın cenazesinin, memleketi olan Pütürge ilçesine bağlı Pazarcık Mahallesi’nde toprağa verileceği bildirildi. Ailesinin ve yakınlarının cenaze hazırlıkları için bölgeye gittiği öğrenildi.
Soruşturma sürüyor
Olayla ilgili olarak gözaltına alınan H.K.’nın emniyetteki işlemleri devam ederken, cinayetin tüm yönleriyle aydınlatılması için geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Savcılık tarafından yürütülen soruşturmanın, delil ve tanık ifadeleri doğrultusunda derinleştirileceği belirtildi.
Yaşanan olay, Türkiye’de kadın cinayetleri tartışmasını yeniden gündeme getirirken, kamuoyunda benzer vakaların önlenmesi için daha etkili tedbirlerin alınması çağrıları da yükseldi.
Yorumlar
Kalan Karakter: