Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Basın İlan Kurumu (BİK) ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) arasında medya sektörünün insan kaynağını güçlendirmeyi amaçlayan iş birliği protokolünün imzalandığını açıkladı. Protokol kapsamında gazeteci adayları sahada eğitim alacak, medya kuruluşları ise nitelikli personel desteği kazanacak.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Basın İlan Kurumu (BİK) ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) arasında önemli bir iş birliği protokolünün hayata geçirildiğini duyurdu.
Duran, dijitalleşmenin hız kazandığı iletişim çağında güçlü ve sürdürülebilir bir medya yapısının ancak nitelikli insan kaynağıyla mümkün olabileceğini belirterek, basın sektörünü desteklemeye yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdüğünü ifade etti.
Gazeteci Adayları İşbaşı Eğitim Programıyla Deneyim Kazanacak
İmzalanan protokol kapsamında, Basın İlan Kurumu sisteminde yer alan resmi ilan yayımlayan gazete ve internet haber sitelerinde İŞKUR destekli işbaşı eğitim programları uygulanacak.
Bu program sayesinde gazeteci adayları mesleki deneyimlerini doğrudan sahada edinme fırsatı bulacak. Medya kuruluşları ise ihtiyaç duydukları nitelikli personeli yetiştirerek istihdam süreçlerini daha güçlü hale getirecek.
Yerel ve Ulusal Medyaya Güçlü Destek
Burhanettin Duran, söz konusu iş birliğinin özellikle yerel basın ve Anadolu medyası açısından önemli kazanımlar sağlayacağını belirtti.
Açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Anadolu medyası milletimizin sesidir" sözünü hatırlatan Duran, şu değerlendirmede bulundu:
"Anadolu medyası milletimizin sesidir. Bu sesi daha da güçlendirecek her adım, aynı zamanda ülkemizin iletişim kapasitesine yapılmış önemli bir yatırımdır."
Medya Sektörüne Katkı Sağlayacak
Duran, basın çalışanlarının çalışma koşullarının iyileştirilmesi, mesleki gelişimlerinin desteklenmesi ve medya sektörünün daha güçlü bir yapıya kavuşması için çalışmaların sürdüğünü vurguladı.
Açıklamasının sonunda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan'a, Basın İlan Kurumu ve Türkiye İş Kurumu yöneticilerine desteklerinden dolayı teşekkür eden Duran, imzalanan protokolün medya sektörü için hayırlı olmasını temenni etti.
Yeni iş birliğiyle birlikte hem gazeteci adaylarının uygulamalı eğitim alması hem de yerel ve ulusal medya kuruluşlarının nitelikli insan kaynağına daha kolay ulaşması hedefleniyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: