• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • SPOR 3. SAYFA BİYOGRAFİ Dini GÜNCEL KÜLTÜR SANAT OTOMOBİL
  • Ara
SON DAKİKA:
09:00
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nden LGS Öğrencilerine Ücretsiz Ulaşım Desteği
Video Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Başkan Özaslan, "Hizmet'in bu kadarına pes"
GÜNDEM
Yayınlanma: 16 Eylül 2022 - 23:37

Başkan Özaslan, "Hizmet'in bu kadarına pes"

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, PTT önlerinde oluşan kuyruklara dikkat çekerek, devlet tarafından verilen elektrik indirim hizmetinin eziyete dönüştüğünü ve bu sorunun biran önce çözüme kavuşması gerektiğini ifade ederek çözüm önerisi sundu.

GÜNDEM
16 Eylül 2022 - 23:37
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Başkan Özaslan,
HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan açıklamasında; Şanlıurfa'da adeta kangrenleşen ptt kuyrukları vatandaşı mağdur etmeye devam ediyor. Devletin sağladığı elektrik indiriminden faydalanmak için sabahın erken saatlerinden itibaren PTT önlerinde sıra bekleyen yaşlı, genç, kadın-erkek akşama kadar kendilerine sıra gelmediğini söylediler.

Devletin elektrik indiriminden faydalanmak için sıra bekleyen yaşlılar, Şanlıurfa'nın sıcağında sıra beklemenin zor olduğunu, PTT personel sayısının yetersiz olduğunu ve her ay aynı zorluklarla karşılaştıklarını ifade ettiler. Kimi kucağında 3-5 aylık çocuğuyla, Kimi de çocuğunu evde ya da komşusunda bırakıp gittiği PTT kuyukları adeta çileye dönüyor. Yaşanan yoğunluktan dolayı mağdur olan vatandaşlar bir an önce çözüm bekliyor.



Yapılan Yardım Eziyete Dönüşüyor

Devletin dar gelirli ailelere sağladığı elektrik indiriminin vatandaşa eziyete dönüştüğünü söyleyen Özaslan, "Yaşlı insanlar sırada bekliyor. Kadınlar sırada bekliyor. İnsanlar çoluk çocuğunu evde bırakıp sırada bekliyor. Kiminin ocakta yemeği var. Kimisinin okulda çocuğu var. Çocuğunu okula bırakıp sıraya giriyor ama okulun çıkış saatine yetişemiyor. Saatlerce sıra bekliyorlar. Ne için? Devlet bir yardım yapmış; elektrik yardımı. O elektrik faturasını indirimli bir şekilde ödemek için saatlerce sırada bekliyorlar. Bu Allah'tan reva mıdır? 150-200 TL yardım yapıyorsunuz ve o yardımı da eziyete dönüştürüyorsunuz. Fatura sahibinin mutlaka kendisinin gelmesi gerektiğini söylüyorsunuz. Başka biri gelse kabul etmiyorsunuz. Yaşlı ve yatalak olsa bile fark etmiyor. O insanlar nasıl gelecek? Bu nasıl bir eziyet" dedi.



Bu İş Çok Rahat Çözülebilir

HÜDA PAR olarak konuyla ilgili çözüm önerilerini paylaşan Özaslan, "Bu iş çok rahat çözülebilir. Çözüm şu; Şanlıurfa'nın 14 milletvekili, özellikle iktidar milletvekilleri zahmet eder, Ankara'da gerekli girişimlerde bulunurlarsa Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı arasında bir protokol yapılması lazım. Bu protokole göre elektrik yardımı alan kişinin TC kimlik ve abone numarası zaten bellidir. Yapılan indirim ana kaynaktan kesilse ve kurumlar kendi aralarında mahsuplaşsalar bu insanlar sabahtan akşama kadar sırada beklemeyecekler. Bu Allah'tan reva mıdır? Eğer PTT'de personel eksikliği varsa, bir zahmet bir an önce personel eksikliğini de giderin ki insanlar saatlerce sırada beklemesinler. Devlet eğer hizmet etmek istiyorsa, hizmeti eziyete dönüştürmesin" ifadelerini kullandı.



# hizmet# huda-par# ptt# sanliurfa# sanliurfa-haberleri# siyaset# sosyal-yardimlar# urfa# urfahaber
İlginizi Çekebilir
Şanlıurfa Turizmde Yükselişte, Ziyaretçi Sayısında Rekor Artış!
Şanlıurfa Turizmde Yükselişte, Ziyaretçi Sayısında Rekor Artış!
Vekil Gergerlioğlu’ndan Açıklama: “Narin Güran’ın Anne ve Abisi Katil Değil!”
Vekil Gergerlioğlu’ndan Açıklama: “Narin Güran’ın Anne ve Abisi Katil Değil!”
PKK, Silahlı Mücadeleyi Sonlandırma Kararını Açıkladı!
PKK, Silahlı Mücadeleyi Sonlandırma Kararını Açıkladı!
Ticaret Bakanlığı'ndan Kaçakçılığa Rekor Darbe 16,5 Milyar TL!
Ticaret Bakanlığı'ndan Kaçakçılığa Rekor Darbe 16,5 Milyar TL!
Son Haberler
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nden LGS Öğrencilerine Ücretsiz Ulaşım Desteği
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nden LGS Öğrencilerine Ücretsiz...
Avcıların Dikkatine! Bu Alanlar 3 Yıl Ava Kapalı
Avcıların Dikkatine! Bu Alanlar 3 Yıl Ava Kapalı
Uyuşturucuya Geçit Yok! Polis Fabrika Gibi İmalathaneyi Bastı
Uyuşturucuya Geçit Yok! Polis Fabrika Gibi İmalathaneyi Bastı
Şanlıurfa’da Uluslararası Buğday Hasadı Festivali Başladı
Şanlıurfa’da Uluslararası Buğday Hasadı Festivali Başladı
Şanlıurfa'da Bayram Sonrası Haşereyle Gece-Gündüz Mücadele
Şanlıurfa'da Bayram Sonrası Haşereyle Gece-Gündüz Mücadele
Tarımsal destek ödemeleri hesaplarda
Tarımsal destek ödemeleri hesaplarda

Ana Sayfa
GÜNDEM
DÜNYA
EĞİTİM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
MAGAZİN
TEKNOLOJİ
SPOR
3. SAYFA
BİYOGRAFİ
Dini
GÜNCEL
KÜLTÜR SANAT
OTOMOBİL
Köşe Yazarları
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • GÜNDEM
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.