• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • SPOR 3. SAYFA BİYOGRAFİ Dini GÜNCEL KÜLTÜR SANAT OTOMOBİL
  • Ara
SON DAKİKA:
11:30
Şanlıurfa’da 1,5 Milyon TL Değerinde Tarihi Geçmiş Ürünler Raflardan Toplatıldı
11:00
Harran’da Sulama Kanalına Düşen Babayı Arama Çalışmaları Sürüyor
10:00
Şanlıurfa’da Altın Piyasası Hareketli Gram ve Çeyrek Altında Güncel Fiyatlar!
09:30
Şanlıurfa’da Sabah Operasyonu, FETÖ’nün Emniyet Yapılanmasına Darbe!
09:00
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sel Riskine Karşı Hazırlıklarını Sürdürüyor
Video Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. SİYASET
  3. Başkan Mustafa Polat'tan Çarpıcı Açıklama: "İmralı Ziyareti, Terörle Mücadeleye Zarar Verir!"
SİYASET
Yayınlanma: 27 Kasım 2025 - 16:00

Başkan Mustafa Polat'tan Çarpıcı Açıklama: "İmralı Ziyareti, Terörle Mücadeleye Zarar Verir!"

Demokrat Parti Şanlıurfa İl Başkanı Mustafa Polat, sosyal medyada yaptığı açıklamada, "Terörsüz Türkiye'ye Evet, İmralı Ziyareti'ne Hayır" dedi. Polat, TBMM komisyonunun Abdullah Öcalan’ı dinlemek için İmralı’ya gitme kararını eleştirerek, terörle mücadelede taviz verilmemesi gerektiğini ifade etti.

SİYASET
27 Kasım 2025 - 16:00
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Başkan Mustafa Polat’tan Çarpıcı Açıklama: “İmralı Ziyareti, Terörle Mücadeleye Zarar Verir!”

Demokrat Parti Şanlıurfa İl Başkanı Mustafa Polat, sosyal medya hesabından yaptığı dikkat çeken açıklama ile terörle mücadele ve çözüm süreci hakkında önemli bir mesaj verdi. Polat, “Terörsüz Türkiye’ye Evet, İmralı Ziyareti’ne Hayır” başlıklı paylaşımıyla, TBMM’de kurulan "Terörsüz Türkiye" komisyonunun İmralı Adası'na ziyareti gündeme getiren kararını eleştirdi.

“Terörsüz Türkiye” İçin Komisyon Kurulmuştu

"Terörsüz Türkiye" süreci komisyonunun son kararı, Türkiye'nin terörle mücadele sürecinde yeni bir dönemin işaretçisi olarak değerlendiriliyor. Komisyon, Abdullah Öcalan’ın ifadelerini dinlemek ve çözüm sürecinde atılacak adımlar hakkında daha fazla bilgi almak amacıyla İmralı Adası’na bir ziyaret gerçekleştirilmesi gerektiğini savunmuştu. Ancak bu karar, siyasi çevrelerde farklı tepkilere yol açtı.

AREA Araştırma Şirketi’nin Verileri: İmralı Ziyareti Gündemde

AREA Araştırma şirketi, 26 ilde yaptığı "Türkiye Siyasi Gündemi" araştırmasında, Türkiye genelinde bu konuda halkın görüşlerini inceledi. 22-24 Kasım 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilen anket sonuçlarına göre, "Terörsüz Türkiye" için TBMM’de kurulan komisyonun Öcalan’ı dinlemek amacıyla İmralı’ya gitmesi gerektiğini savunanların oranı yalnızca %27.5 olarak belirlendi. Buna karşın, İmralı’ya gidilmesi gerektiğini düşünenlerin oranı ise %65.7 ile büyük bir çoğunluğu oluşturuyor.

Polat’ın Açıklamaları ve Tepkiler

Mustafa Polat, sosyal medya paylaşımında, "Terörsüz Türkiye süreci için çözüm bulunmalı, ancak bunun yolu İmralı’ya ziyaretten geçmemelidir. Terörle mücadeleye devam etmeli ve ülkemizin güvenliği ön planda tutulmalıdır" dedi. Polat, Türkiye’nin terörle mücadele sürecinde halkın duyarlılığına dikkat çekerek, bu gibi ziyaretlerin terörist başıyla yapılacak görüşmelerin meşruiyetini artırabileceğini savundu.

Toplumda Zıt Görüşler ve Siyasi Tartışmalar

Siyasi gözlemciler, Polat’ın açıklamalarının ve araştırma sonuçlarının, Türkiye’deki siyasi kutuplaşmanın derinleştiğini gösterdiğini belirtiyor. "Terörsüz Türkiye" komisyonunun önerdiği İmralı ziyareti, bir yanda çözüm sürecinin hızlanması gerektiğini savunanlar tarafından desteklenirken, diğer yanda güvenlik endişeleri ve terörle mücadelede taviz verilmemesi gerektiğini vurgulayan kesimler tarafından tepkiyle karşılanıyor.

Polat, "Türkiye’deki siyasi gündemi yönlendiren bu tür açıklamalar, çözüm sürecine dair farklı bakış açılarını bir araya getirmeli. Ancak terörün sona erdiği ve güvenli bir Türkiye için İmralı’ya gitmek gibi bir adımın atılması, toplumun büyük bir kesimi tarafından doğru bulunmuyor" diye ekledi.

Halkın Terörle Mücadeledeki Duruşu

AREA Araştırma şirketinin verileri, halkın büyük bir çoğunluğunun terörle mücadelede taviz verilmemesi gerektiğini gösteriyor. Çözüm süreci ve güvenlik politikalarına yönelik halkın algısı, siyasetteki farklı parti ve görüşlerin etkisiyle şekilleniyor.

Bu gelişmeler, Türkiye’nin terörle mücadele stratejisinin yeniden gözden geçirilmesi gerektiği yönündeki tartışmaları da körüklüyor. Siyasi analistler, "Terörsüz Türkiye" sürecinin başarısının, toplumun geniş bir kesiminin desteğini alıp almayacağına bağlı olduğunu ifade ediyor.

# Demokrat Parti# Mustafa Polat# İmralı ziyareti# Terörsüz Türkiye# çözüm süreci# Türkiye siyasi gündemi# Şanlıurfa# TBMM komisyonu# terörle mücadele# Abdullah Öcalan# Türkiye siyaseti# İmralı tartışması
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Başkan Mustafa Polat'tan AB Mesajı: 'Türkiye'nin Gücü AB ile Artacak!'
Başkan Mustafa Polat'tan AB Mesajı: 'Türkiye'nin Gücü AB ile Artacak!'
Erbakan'dan Olay Yaratacak Sözler:
Erbakan'dan Olay Yaratacak Sözler: "Bahçeli Çok İstiyorsa Gidip Görüşsün"
Genel Başkan İbrahim Çelebi, Şanlıurfa Şıracılar ve Kuruyemişçiler Odası’nı Ziyaret Etti
Genel Başkan İbrahim Çelebi, Şanlıurfa Şıracılar ve Kuruyemişçiler Odası’nı Ziyaret Etti
Başkan Abdulselam Yıldız: “Muhtarlar, Halkla Devlet Arasındaki Köprüdür”
Başkan Abdulselam Yıldız: “Muhtarlar, Halkla Devlet Arasındaki Köprüdür”
Son Haberler
Şanlıurfa’da 1,5 Milyon TL Değerinde Tarihi Geçmiş Ürünler Raflardan Toplatıldı
Şanlıurfa’da 1,5 Milyon TL Değerinde Tarihi Geçmiş Ürünler Raflardan...
Harran’da Sulama Kanalına Düşen Babayı Arama Çalışmaları Sürüyor
Harran’da Sulama Kanalına Düşen Babayı Arama Çalışmaları Sürüyor
Şanlıurfa’da Altın Piyasası Hareketli Gram ve Çeyrek Altında Güncel Fiyatlar!
Şanlıurfa’da Altın Piyasası Hareketli Gram ve Çeyrek Altında Güncel...
Şanlıurfa’da Sabah Operasyonu, FETÖ’nün Emniyet Yapılanmasına Darbe!
Şanlıurfa’da Sabah Operasyonu, FETÖ’nün Emniyet Yapılanmasına...
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sel Riskine Karşı Hazırlıklarını Sürdürüyor
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sel Riskine Karşı Hazırlıklarını...
Şanlıurfa'da 1 Milyon Liralık Hırsızlık Biçerdöverin Parçaları Çalındı!
Şanlıurfa'da 1 Milyon Liralık Hırsızlık Biçerdöverin Parçaları Çalındı!

Ana Sayfa
GÜNDEM
DÜNYA
EĞİTİM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
MAGAZİN
TEKNOLOJİ
SPOR
3. SAYFA
BİYOGRAFİ
Dini
GÜNCEL
KÜLTÜR SANAT
OTOMOBİL
Köşe Yazarları
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • GÜNDEM
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.