Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. 15 Temmuz’un milli iradenin vesayete karşı cesaretle verdiği en önemli demokrasi mücadelesi olduğunu vurgulayan Başkan Gülpınar, “Milletimizin ikinci kurtuluş bayramı olan 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’müz kutlu olsun” ifadelerini kullandı.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, şu ifadelere yer verdi:
“15 Temmuz, milli iradenin vesayete karşı cesaretle verdiği demokrasi mücadelesinin en önemli anıdır.
Aziz Milletimiz, 15 Temmuz’da cesareti, dirayeti ve mücadelesiyle bu topraklarda Çanakkale ruhunun halen diri olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. FETÖ'nün ölüm kusan silahları karşısında milletimiz canından, kimi zaman canından daha çok değer verdiği evlatlarından vazgeçmiş, ama vatanına namahrem elinin değmesine izin vermemiştir.
O karanlık geceyi aydınlatan herkese minnettarız. Bu minnettarlığımızın gereği olarak 15 Temmuz ruhunu sürekli diri tutacak ve gelecek nesillere aktaracağız.
15 Temmuz 2016 gecesinde Türkiye, 251 vatandaşını şehit, 2 bin 190'ını da gazi verdi. Şanlıurfa olarak o gece 5 şehit verdik. 15 Temmuz gecesi FETÖ'cü alçaklar karşısında kanlarıyla tarih yazanlara ve tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz.
Şehitlerimiz ve gazilerimiz, 15 Temmuz gecesi, cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar. Şehit ve gazilerimize borcumuzu ödemek mümkün değil ancak onların bu şuur ve idealini yaşatmak hepimizin milli görevidir...
Türkiye’nin yakın tarihine kara bir leke olarak yazılan ancak ülkemizin aydınlık geleceği adına bir dönüm noktası olan 15 Temmuz günü yaşananlar hafızalardan hiç silinmeyecek. Öyle ki o gün yaşananlar gelecek kuşaklara da anlatılarak, birliğimizi, dirliğimizi diri tutmamızı sağlayacak bir bilinç oluşturacaktır.
Vatanımızın bekası, milletimizin huzuru için şahadete yürüyen tüm kahramanlarımızı minnetle, şükranla yâd ediyor, Gazilerimize cesaretleri ve fedakârlıkları için şükranlarımı sunuyorum.
Milletimizin ikinci kurtuluş Bayramı olan, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’müz kutlu olsun...”