Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde bir aile sağlığı merkezinde görev yapan sağlık çalışanı, kimliği açıklanmayan bir kişi tarafından saldırıya uğradı. Saldırı sonrası sağlık çalışanının ön dişlerinden birkaçının hasar gördüğü, dudağının patladığı ve şu anda yemek dahi yiyemediği belirtildi.
Hürriyet Sağlık-Sen Şanlıurfa İl Başkanı Bekir Baran, saldırganın serbest bırakılmasına tepki göstererek bunun kabul edilemez olduğunu ifade etti. Baran, sağlık çalışanlarının can güvenliğinin olmadığı bir ortamda hizmet sunmasının mümkün olmadığını vurguladı.
Baran yaptığı açıklamada, sağlıkta şiddetin önlenmesi için caydırıcı cezaların bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi:
“Daha önce de defalarca belirttiğimiz gibi, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet uygulayan kişilerin tutuklanması ve ciddi yaptırımlar uygulanması gerekiyor. En ücra yerlerde zor şartlarda görev yapan sağlıkçılar, şiddetin olağanlaşmasını asla kabul etmiyor.”
İl Başkanı Baran, geçmişte Balıklıgöl Devlet Hastanesi ve Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde de benzer vakaların yaşandığını hatırlatarak, bu olayların en aza indirilmesi için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini söyledi.
Yaşanan saldırı sonrası sağlık hizmetlerinde aksama meydana geldiğini belirten Baran, tek bir kişinin gerçekleştirdiği münferit bir olayın diğer vatandaşların hizmete erişimini de olumsuz etkilediğini dile getirdi.
Baran, yalnızca devletin değil, toplumun tüm kesimlerinin sağlıkta şiddetin önlenmesi için sorumluluk alması gerektiğini belirterek, Hürriyet Sağlık-Sen olarak her zaman sağlık çalışanlarının yanında durmaya devam edeceklerini ifade etti.







