• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • SPOR 3. SAYFA BİYOGRAFİ Dini GÜNCEL KÜLTÜR SANAT OTOMOBİL
  • Ara
SON DAKİKA:
06:05
Cumhuriyet Sancağı 255 Kilometre Taşındı, Şanlıurfa’dan Gelen Mehmet Polat Rekora İmza Attı!
Video Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. EĞİTİM
  3. Bakan Özer'den Eşitlik Açıklaması
EĞİTİM
Yayınlanma: 17 Ekim 2021 - 10:42

Bakan Özer'den Eşitlik Açıklaması

EĞİTİM
17 Ekim 2021 - 10:42
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Bakan Özer'den Eşitlik Açıklaması
Özer, Yeniden Açılışının 70. Yılında İmam Hatip Okulları ve Türkiye'de Din Eğitimi Sempozyumu'nda konuştu. Eğitim sisteminin toplumsal ihtiyaç ve talepleri karşılayabildiği ölçüde işlevsel ve demokratik olduğunu dile getiren Özer, şunları kaydetti:

"Toplumsal taleplerin yok sayılması veya daha kötüsü baskılanması durumunda ise baskıcı bir eğitim sisteminden bahsedebiliriz. Türkiye 1990'lı yılların sonlarına geldiğinde, Cumhuriyet tarihinin en sert ve baskıcı eğitim düzenlemelerine şahit olmuştur. Bizler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak 1999'da sadece İstanbul'da acı bir deprem yaşamadık, aynı zamanda eğitim sisteminde ciddi bir deprem yaşadık. 1999'daki katsayı uygulamasıyla imam hatip ve mesleki eğitim mezunlarının yükseköğrenime erişimini kısıtlayan uygulama bir taraftan iş dünyasının ciddi maliyetler ödemesine yol açmış, imam hatiplilerin yükseköğrenime erişiminin kısıtlanmasının yol açtığı hasardan dolayı da toplumdaki din eğitimi ciddi hasar almıştır."

Özer, söz konusu sert müdahalelerin mesleki eğitim ve imam hatipler üzerinde ciddi izler bıraktığını aktararak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğündeki AK Parti iktidarlarının Türkiye'de imam hatiplerin ve mesleki eğitimin toplumsal talepler çerçevesinde yeniden normalleşmesi için çok büyük adımlar attığını söyledi.

Meslek liselerinin böylece uzun süredir hak ettikleri itibara yeniden kavuşmaya başladığını anlatan Özer, şöyle devam etti:

"Yine imam hatipler tam anlamıyla toparlanmış ve öğrenci payı itibarıyla tıpkı 1990'lı yılların ortalarında olduğu gibi önemli bir paya kavuşmuştur. 2021 yılı itibarıyla nasıl mesleki eğitimde 1,5 milyon öğrencimiz varsa, imam hatip okullarında da 1,5 milyon öğrencimiz vardır. Şunu da özellikle vurgulamak isterim ki, son 20 yılda imza attığınız en önemli sessiz devrimlerden birisi, din-devlet-toplum ilişkilerini sağlıklı bir zemine taşıyıp din eğitimini ideolojik tartışmaların kıskacından çıkartarak insanımızı, milletimizi, tarihimizi ve geleceğimizi önceleyen bir anlayışı gerçekleştirmiş olmanızdır."

Özer, yıllarca süren ve yüzbinlerce genci ve bilhassa kız öğrencileri mağdur eden başörtüsü yasakları ve katsayı uygulamasının kaldırılmasının bu devrimin en somut örneklerinden olduğunu vurguladı.

"İMAM HATİP OKULLARI DÜNYAYA MODEL"

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"4+4+4 ile birlikte ideolojik sebeplerle kapatılan imam hatip ortaokullarının yeniden açılması, bununla birlikte Peygamberimizin hayatı, Kur'an-ı Kerim, temel dini bilgiler gibi derslerin ortaokul ve liselerde seçmeli ders olarak okutulması toplumsal talepleri karşılayan demokratik bir eğitim sistemi inşa etme gayretinin ürünleridir. Bu gayret doğrultusunda hiçbir okul türümüzün geçmişte uğradığı haksız ayrımcılıklara maruz bırakılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Okul türleri üzerinden öğrencilerimizi ve dahası toplumumuzu tasnif eden bir anlayışın daima karşısında yer alacağımızı da özellikle vurgulamak isterim. Ülkemizin her bir köşesinde eğitimde eşitlik ve adaletin tesisi için gayret göstermeye devam edeceğiz. Din eğitiminin yasaklanması ve yanlış dini anlayışların ortaya çıkması neticesinde ülkemiz ve coğrafyamızda ne tür yaralar açıldığını, bu meselenin nasıl büyük sorunlara yol açtığını 15 Temmuz'da acı bir şekilde tecrübe ettik."

İmam hatip okullarının, Türk milli eğitim sisteminde gelişen ve kendine özgü eğitim müfredatıyla dünyaya model olan köklü eğitim kurumlarından olduğunu belirten Özer, "Din eğitimini yasaklayacak kadar bu ülkenin değerlerini yok sayan zihniyete karşı toplumumuzun güçlü bir arayışını temsil eden imam hatipler, gelenekle gelecek arasında dengeli bir ilişki kurma teşebbüsünün eğitimdeki yansımasını temsil etmektedir. Kendi köklerini iyi bilen nesiller istikbale doğru daha sağlam yürüyecektir." diye konuştu.

Milliyet

# egitimde-esitlik# esitlik# gercek-urfa# gundem-2# milli-egitim# milli-egitim-bakanligi# sanliurfa# sanliurfa-haber# sanliurfa-haberleri# urfa# urfa-haber# urfa-haberleri# urfahaber# urfahaberleri
İlginizi Çekebilir
Şanlıurfa’da Önemli Tatbikatı! Afet Bilinci İçin Okulların Hepsi Harekete Geçiyor
Şanlıurfa’da Önemli Tatbikatı! Afet Bilinci İçin Okulların Hepsi Harekete Geçiyor
2025 KPSS Sonuçları Açıldı Adaylar ÖSYM Sistemine Akın Etti!
2025 KPSS Sonuçları Açıldı Adaylar ÖSYM Sistemine Akın Etti!
Vali Hasan Şıldak’tan Gençliğe Yatırım: “Eğitim ve Sporla Güçlü Bir Gelecek Kuruyoruz”
Vali Hasan Şıldak’tan Gençliğe Yatırım: “Eğitim ve Sporla Güçlü Bir Gelecek Kuruyoruz”
Şanlıurfa'da Eğitimde Yeni Bir Dönem Başarıyı İzleme ve Geliştirme Hamlesi!
Şanlıurfa'da Eğitimde Yeni Bir Dönem Başarıyı İzleme ve Geliştirme Hamlesi!
Son Haberler
Cumhuriyet Sancağı 255 Kilometre Taşındı, Şanlıurfa’dan Gelen Mehmet Polat Rekora İmza Attı!
Cumhuriyet Sancağı 255 Kilometre Taşındı, Şanlıurfa’dan Gelen...
Urfa’nın Sıra Gecesi Kırşehir’de Coşturdu! UNESCO Çalıştayı’nda Unutulmaz Anlar
Urfa’nın Sıra Gecesi Kırşehir’de Coşturdu! UNESCO Çalıştayı’nda...
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Ekolojik Sürdürülebilirlik İçin Çalışmalarını Sürdürüyor
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Ekolojik Sürdürülebilirlik İçin...
Şanlıurfa’da Yüzyılın Konut Projesi Başladı 285 Bin TL Peşinatla Ev Sahibi Olun!
Şanlıurfa’da Yüzyılın Konut Projesi Başladı 285 Bin TL Peşinatla...
Şanlıurfa’da Dev Operasyon! Kaçak Sigara, Çay ve Alkol Ele Geçirildi
Şanlıurfa’da Dev Operasyon! Kaçak Sigara, Çay ve Alkol Ele Geçirildi
Başkan Beyazgül, ‘’Gelecekten Ümitliyiz’’ (Video)
Başkan Beyazgül, ‘’Gelecekten Ümitliyiz’’ (Video)

Ana Sayfa
GÜNDEM
DÜNYA
EĞİTİM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
MAGAZİN
TEKNOLOJİ
SPOR
3. SAYFA
BİYOGRAFİ
Dini
GÜNCEL
KÜLTÜR SANAT
OTOMOBİL
Köşe Yazarları
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • GÜNDEM
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.