• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • SPOR 3. SAYFA BİYOGRAFİ Dini GÜNCEL KÜLTÜR SANAT OTOMOBİL
  • Ara
SON DAKİKA:
06:05
Cumhuriyet Sancağı 255 Kilometre Taşındı, Şanlıurfa’dan Gelen Mehmet Polat Rekora İmza Attı!
Video Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. SİYASET
  3. Ali Babacan: 'Son üç beş senelik sisli havayı silip atacağız'
SİYASET
Yayınlanma: 19 Kasım 2021 - 23:12

Ali Babacan: 'Son üç beş senelik sisli havayı silip atacağız'

SİYASET
19 Kasım 2021 - 23:12
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Ali Babacan: ‘Son üç beş senelik sisli havayı silip atacağız’

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Yozgat’ta partisinin Akdağmadeni ilçe kongresinde konuştu. Babacan’ın gündeminde ekonomi vardı.

‘Enseyi karartmaya gerek yok’

“Bu kötü yönetim yüzünden önümüzü göremiyoruz. Sisli bir havada araba kullanır gibi… Büyük bir belirsizliğin içinde ülke. Sisli havada nasıl herkes duruyor ve yavaşlıyorsa, yatırımcılar da yavaşlar.  Şu son üç beş senelik sisli havayı silip atacağız ülkemizin üzerinden.  Hep beraber özgür, zengin, iddialı ve itibarlı bir ülkenin yurttaşı olmanın huzurunu yaşayacağız. İnanın az kaldı. Enseyi karartmaya gerek yok.”

https://www.youtube.com/watch?time_continue=490&v=M-F3-9mkrug&feature=emb_logo

‘130 milyar dolar nerede diyoruz, hâlâ cevap veremiyor’

Hazine ve Maliye Eski Bakanı Berat Albayrak’ın dolar kuru 5,47 TL iken kura ilişkin yaptığı bir konuşmayı ekrana yansıtan Babacan şunları söyledi:

“Dolar 5.47’ye düştü diye övünüyorsun da arka kapıdan Merkez Bankası’nın döviz rezervlerini cayır cayır sattığını niye açıklamıyorsun? Bu dürüstlük mü? Bunu Sayın Cumhurbaşkanı bilmiyor mu? Çağırıp sormuyor mu? ‘Ya oğlum ne yapıyorsun sen?’ demiyor mu? ‘Merkez Bankası 13 yılda 8 milyar dolar satarken açık ve şeffaf bir şekilde yapmış da sen niye bu ülkenin rezervini gizli kapaklı satıyorsun oğlum?’ diye niye sormuyor? Haberi olmadan böyle bir şey yapılması mümkün mü? O gün bugündür soruyoruz, 130 milyar dolar nerede diyoruz, hâlâ çıkıp cevap veremiyor.”

‘Yerel seçimler uğruna milyarlarca dolar hiç edilmeye başlandı’

“31 Mart yerel seçimleri yaklaşırken, 2019’un başında, akıllarına Merkez Bankası rezervleri geliyor. Cayır cayır satılan 130 milyar dolar var ya… Onun yakılmaya başlandığı tarih 1 Ocak 2019. Seçimlerden üç ay önce arka kapıdan Merkez Bankası’nın döviz rezervlerini satmaya başlıyorlar. Niye? Seçim öncesi oyun şu: ‘Biz ekonomiyi o kadar düzgün yönetiyoruz ki kur belli bir noktada duruyor’ havasını oluşturmak. Yerel seçimler uğruna, bu ülkenin alın teriyle birikmiş milyarlarca doları hiç edilmeye başlanıyor. Bir de utanmadan çıkıp meydanlarda milletle alay ediyorlardı.”

Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’nin yürürlüğe girdiği 9 Temmuz 2018 tarihinden itibaren dolar kurunun seyrini ekrana yansıtan Babacan, “Sayın Erdoğan, yazdığı ekonomi kitabının kapağına bu grafiği koyabilir. Bu grafik hepsini özetliyor.” dedi.

‘Şu son üç buçuk yıllık dönemin kitabını yazın’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Ekonominin kitabını yazdık, yazmaya devam ediyoruz” açıklamalarını da izleten Babacan sözlerini şöyle sürdürdü:

“O hangi kitap? Bizlerin ekonomiyi yönettiğimiz dönemden, ortak akıl ve istişarenin egemen olduğu dönemden bahsediyorsa, o kitabı yazanlar başkaları. Bizler kendisine rağmen yazdık. O günlerde dolar 1 lira, 2 liraydı. Artık eski dönemin başarıyla övünmeyi bırakın. Son beş altı yılı anlatın. Eğer bir şeylerin kitabını yazdım diyorsanız, şu son üç buçuk yıllık dönemin kitabını yazın. Ülkenin ekonomisi mahvoldu.”

‘İktidar tarafında ‘Önce hukuk’ diyen kalmadı’

“İktidar tarafında ‘Önce hukuk, önce adalet’ diyen hiç kimse kalmadı. ‘Kurallar önemli. Kurumların bağımsızlığı önemli’ diyen birisi yok. Biri de demiyor ki ‘Ülkenin iç güvenliğinden sorumlu bakanı sağı solu tehdit etmeyi bıraksın’. Biri de çıkıp demiyor ki ‘Küçük ortak cezaevinden çıkan mafya liderlerini makamında ağırlamaktan vazgeçsin’.  Sen hukuku yok et, ülkenin, iktidarın rotasını 28 Şubatçı Perinçek gibi adamlar çizsin, mafya-çete liderleri siyaseti dizayn etsin, sonra da git, sağda solda düşman ara... Olur mu böyle bir şey?”

‘Avrupa’nın tarımdan en çok üretim yapabilecek ülkesiyiz’

“Bizim ülkemiz tarımdan Avrupa’nın en çok üretim yapabilecek ülkesi. Avrupa’nın en büyük toprakları bizde. Fakat üretemiyoruz. Çiftçimiz gübrede zorluk çekiyor. Çiftçiye destek olması gereken Tarım Kredi Kooperatifi de marketçiliğe soyunuyor. Bunun adı cehalet. Sorunu çözmek yerine sürekli şov.”

# deva# deva-partisi-ali-babacan# ekonomi# gercek-urfa# gundem-2# sanliurfa# sanliurfa-haber# sanliurfa-haberleri# siyaset# urfa# urfa-haber# urfa-haberleri# urfahaber# urfahaberleri
İlginizi Çekebilir
Başkan Abdulselam Yıldız: “Muhtarlar, Halkla Devlet Arasındaki Köprüdür”
Başkan Abdulselam Yıldız: “Muhtarlar, Halkla Devlet Arasındaki Köprüdür”
Başkan Ramazan Kaya Muhtarlar Gününde Anlamlı Mesaj! Muhtar Esnafın Derdine İlk Koşandır
Başkan Ramazan Kaya Muhtarlar Gününde Anlamlı Mesaj! Muhtar Esnafın Derdine İlk Koşandır
Başkan Tekkardeş’ten 19 Ekim Muhtarlar Günü Mesajı: “Muhtarlarımız Milli Görüş’ün Sahadaki Temsilcileridir”
Başkan Tekkardeş’ten 19 Ekim Muhtarlar Günü Mesajı: “Muhtarlarımız Milli Görüş’ün Sahadaki Temsilcileridir”
Zafer Partisi Karaköprü İlçe Başkanı İbrahim Halil Yakıcı’dan Muhtarlar Günü Mesajı
Zafer Partisi Karaköprü İlçe Başkanı İbrahim Halil Yakıcı’dan Muhtarlar Günü Mesajı
Son Haberler
Cumhuriyet Sancağı 255 Kilometre Taşındı, Şanlıurfa’dan Gelen Mehmet Polat Rekora İmza Attı!
Cumhuriyet Sancağı 255 Kilometre Taşındı, Şanlıurfa’dan Gelen...
Urfa’nın Sıra Gecesi Kırşehir’de Coşturdu! UNESCO Çalıştayı’nda Unutulmaz Anlar
Urfa’nın Sıra Gecesi Kırşehir’de Coşturdu! UNESCO Çalıştayı’nda...
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Ekolojik Sürdürülebilirlik İçin Çalışmalarını Sürdürüyor
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Ekolojik Sürdürülebilirlik İçin...
Şanlıurfa’da Yüzyılın Konut Projesi Başladı 285 Bin TL Peşinatla Ev Sahibi Olun!
Şanlıurfa’da Yüzyılın Konut Projesi Başladı 285 Bin TL Peşinatla...
Şanlıurfa’da Dev Operasyon! Kaçak Sigara, Çay ve Alkol Ele Geçirildi
Şanlıurfa’da Dev Operasyon! Kaçak Sigara, Çay ve Alkol Ele Geçirildi
Kılıçdaroğlu ve Akşener'den sonra bir çağrı da Demirtaş'tan: Tek bir çıkış yolu var, o da erken seçim
Kılıçdaroğlu ve Akşener'den sonra bir çağrı da Demirtaş'tan: Tek bir çıkış yolu var, o da erken seçim

Ana Sayfa
GÜNDEM
DÜNYA
EĞİTİM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
MAGAZİN
TEKNOLOJİ
SPOR
3. SAYFA
BİYOGRAFİ
Dini
GÜNCEL
KÜLTÜR SANAT
OTOMOBİL
Köşe Yazarları
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • GÜNDEM
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.