• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • SPOR 3. SAYFA BİYOGRAFİ Dini GÜNCEL KÜLTÜR SANAT OTOMOBİL
  • Ara
SON DAKİKA:
09:00
Mali Müşavir Mustafa Karadağ’ın Acı Günü!
Video Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. SİYASET
  3. Yeniden Refah Partisin'den "Şuşa" Açıklaması
SİYASET
Yayınlanma: 08 Kasım 2020 - 11:05

Yeniden Refah Partisin'den "Şuşa" Açıklaması

Şuşa zaferi işgal altındaki toprakların özgürleşmesinde kilometre taşı olacak

SİYASET
08 Kasım 2020 - 11:05
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yeniden Refah Partisin'den

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Bekin, Dağlık Karabağ'ın kalbi konumundaki Şuşa şehrinin işgalden kurtarılmasıyla Ermeni işgal güçlerinin bir kopuş sürecine gireceğini ve bu zaferin  işgal altındaki toprakların özgürleşmesinde kilometre taşı olacağını belirtti.

Yeniden Refah Partisi Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Doğan Bekin, yaptığı yazılı açıklamada Dağlık Karabağ’ın en önemli jeostratejik yükseltisinde yer alan ve doğal tahkimata sahip olan Şuşa kentinin Azerbaycan ordusu tarafından tamamen kontrol altına alınmasının işgalin sona erdirilmesi ve savaşın kazanılması açısından çok önemli bir adım olduğunu ifade etti.

Şuşa'nın kurtarılmasıyla Ermeni işgal güçleri kopuş sürecine girecektir

Bekin şunları kaydetti:

"Dağlık Karabağ’da 26 Şubat 1992 tarihinde meydana gelen ve zihinlere ve toplumsal belleklere büyük acıyla kazınan ‘Hocalı Katliamı’nın üzerinden 28 yıl geçtikten sonra Azerbaycan güçleri tarafından Hocalının bazı köylerinin geri alınması ve Hocalının kurtarılması önemli bir adım olarak ortaya çıkmaktadır. Dağlık Karabağ konusunda asıl üzerinde durulması gereken ise Şuşa kenti olup, Şuşa’nın tamamen Azerbaycan güçlerinin eline geçmesiyle Ermeni işgal güçlerinin geniş ölçekte bir kopuş süreci içerisine gireceği görmek mümkün olacaktır. "

Kardeş Azerbaycan'dan çok önemli bir hamle

Dağlık Karabağ’ın ikinci önemli kenti  Şuşa’ya hâkim olunmasıyla, bu bölgedeki düz alanlardaki irili ufaklı yerleşim alanlarına da daha kolay şekilde hâkim olunmasının söz konusu olacağını ifade eden Bekin, " Azerbaycan güçleri, Şuşa’yı alarak bir bakıma Ermenilerin buraya daha fazla güç göndermelerini sağlamaya yönelik çok önemli bir hamle yapmış durumdadır." dedi.

'Ermenistan'ın yaşadığı hezimet Paşinyan'ı daha da zora sokacak'

'Şuşa’nın işgalden kurtarılması ile derin bir kriz içerisinde olan Ermenistan’da Başbakan Paşiyan’ın iç dinamiklerde zorlu bir sürecin içerisine girmesi kaçınılmaz olacaktır.' diyen Bekin,  Dağlık Karabağ’da Ermenistan’ın yaşadığı hezimet, hiç şüphesiz yıllardan beri uygulamaktan kaçındığı stratejik açılımdan uzak ve Dağlık Karabağ’da işgali temel politik anlayışı olarak gören ve merkezine yerleştiren politik bir anlayışla Ermeni diasporasına payanda edilen blok eksenli politikalarının artık iflas noktasına gelmiş olmasından kaynaklanmaktadır." ifadelerini kullandı.

'Ermenistan'ın artık direnç göstermesi mümkün değil'

Bu arada Ermenistan Başbakanı Nikol Paşiyan’ın, stratejik hesapsızlık ile Türkiye’yi Dağlık Karabağ’da yaşanmakta olan savaşta Azerbaycan'ın yanında savaş tarafı gibi göstererek Batı nezdinde Türkiye ile Batı arasında ipleri gerip kaos oluşturmaya yönelik girişimleri de mesnetsiz yaklaşımlar olduğundan havada kalmış oldu. Dağlık Karabağ’da, 27 Eylül’den beri süren çatışmalarda hiç şüphesiz Şuşa’nın tamamen Azerbaycan güçlerinin eline geçtiği bir süreçte artık Ermenistan’ın daha fazla direnç ortaya koyması pek mümkün görünmemektedir.

# azerbeycan# azerbeycan-haberleri# sanliurfa# sanliurfa-haberleri# susa-aciklamasi# urfa# urfa-haberleri# yeniden-refah-partisi# yeniden-refah-partisi-genel-merkez-aciklamalari
İlginizi Çekebilir
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Şanlıurfa’ya Geliyor
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Şanlıurfa’ya Geliyor
Başkan Kasım Gülpınar’dan Diplomatik Çabaların Artırılması İçin Çağrı!
Başkan Kasım Gülpınar’dan Diplomatik Çabaların Artırılması İçin Çağrı!
Başkan Gümüş’ten Tutdere’ye Sert Sözler: “Yollar Ekonomiye Zarar”
Başkan Gümüş’ten Tutdere’ye Sert Sözler: “Yollar Ekonomiye Zarar”
Başkan Ferhat Karadağ’dan Sert Uyarı: “Bir Canı Daha Kaybetmeye Tahammül Yok”
Başkan Ferhat Karadağ’dan Sert Uyarı: “Bir Canı Daha Kaybetmeye Tahammül Yok”
Son Haberler
Mali Müşavir Mustafa Karadağ’ın Acı Günü!
Mali Müşavir Mustafa Karadağ’ın Acı Günü!
Şanlıurfa’da otomobil çarptı! 70 yaşındaki adam hayatını kaybetti
Şanlıurfa’da otomobil çarptı! 70 yaşındaki adam hayatını kaybetti
TÜRMOB Etik Kurulu Üyesi Mustafa Karadağ’dan Kadir Gecesi Mesajı
TÜRMOB Etik Kurulu Üyesi Mustafa Karadağ’dan Kadir Gecesi Mesajı
Şanlıurfa Şıracılar ve Fıstıkçılar Odası Başkanı Ahmet Aslan’dan Kadir Gecesi Mesajı!
Şanlıurfa Şıracılar ve Fıstıkçılar Odası Başkanı Ahmet Aslan’dan...
Zafer Partisi Karaköprü İlçe Başkanı İbrahim Halil Yakıcı’dan Kadir Gecesi Mesajı
Zafer Partisi Karaköprü İlçe Başkanı İbrahim Halil Yakıcı’dan...
Trafik Kazalarına Bağlı Yaya Ölümleri Düşüyor
Trafik Kazalarına Bağlı Yaya Ölümleri Düşüyor

Ana Sayfa
GÜNDEM
DÜNYA
EĞİTİM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
MAGAZİN
TEKNOLOJİ
SPOR
3. SAYFA
BİYOGRAFİ
Dini
GÜNCEL
KÜLTÜR SANAT
OTOMOBİL
Köşe Yazarları
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • GÜNDEM
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.