Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmî Gazete’de yayımlanan 27 Mayıs 2025 tarihli kararname kapsamında Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine atanan Kaymakam Salih Sak, 30 Haziran 2025 tarihi itibarıyla yeni görevine başladı.
Siverek Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, “27 Mayıs 2025 tarih ve 2025/205 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile ilçemize atanan Sayın Kaymakamımız Salih Sak, 30.06.2025 tarihi itibari ile ilçemizdeki görevine başlamıştır.” ifadelerine yer verildi.
Kaymakam Salih Sak Kimdir?
1988 yılında Kırşehir’de doğan Salih Sak, ilk ve ortaöğrenimini Ankara’da tamamladı. 2011 yılında Çankaya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun olan Sak, 2013 yılında mülki idare amirliği mesleğine adım attı.
Üç buçuk yıl süren kaymakam adaylığı sürecinde Yozgat ili başta olmak üzere çeşitli ilçelerde görev aldı. Eskişehir’de Mülkiye Müfettişi eşliğinde teftiş stajını başarıyla tamamlayan Sak, Nevşehir’in Avanos ve Çanakkale’nin Gelibolu ilçelerinde kaymakam refikliği yaptı. Ankara’da farklı dönemlerde düzenlenen mesleki eğitim programlarına katıldı ve başarıyla tamamladı.
Yurt dışında da eğitim alan Sak, İngiltere Portsmouth Üniversitesi’nde kamu yönetimi alanında yüksek lisans yaptı. Mesleki kariyerine Afyonkarahisar Dazkırı’da kaymakam vekilliği ile devam eden Sak, ardından Malatya Arapgir, Eskişehir Mahmudiye, Kütahya Dumlupınar ve Diyarbakır Hazro ilçelerinde kaymakam olarak görev yaptı.
Son olarak Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde kaymakamlık görevini yürüten Salih Sak, 2023/388 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Siverek Kaymakamı olarak atandı.