Kars İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, 10 Ocak 2026 – 16 Şubat 2026 tarihleri arasında kent genelinde yürüttükleri denetimler ve uygulamalarda önemli sonuçlar elde etti.
Yapılan kontroller, şok uygulamalar, umuma açık alan denetimleri ve yol kontrolleri sırasında; 5 ruhsatsız tabanca, 5 tabanca şarjörü ve 65 fişek, 4 kurusıkı tabanca, 1 şarjör ve 1 fişek, 2 tüfek ve 101 kartuş ele geçirildi. Ele geçirilen tüm silah ve mühimmatlara el konulurken, olaylarla bağlantılı şüpheliler hakkında adli ve idari işlemler başlatıldı.
Yetkililer, denetimlerin artan güvenlik önlemleri çerçevesinde planlı ve kesintisiz sürdürüldüğünü belirterek, vatandaşların şüpheli durumları güvenlik güçlerine bildirmesinin önemine dikkat çekti. Ayrıca, operasyonların şehir genelinde caydırıcılığı artırdığı ve ruhsatsız silah kullanımının önlenmesine büyük katkı sağladığı ifade edildi.





