• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • SPOR 3. SAYFA BİYOGRAFİ Dini GÜNCEL KÜLTÜR SANAT OTOMOBİL
  • Ara
SON DAKİKA:
18:00
İYİ Parti Diyarbakır İl Başkanı: “Türkiye, Terörle Masaya Oturamaz”
17:00
Birecik'te Uyuşturucuya Ağır Darbe, Metamfetamin, Kenevir, Silahlar Ele Geçirildi!
15:00
Türkiye’nin Renkleri Şanlıurfa’da Buluştu! Halk Oyunları Finallerine Büyük İlgi
14:00
Şanlıurfa’da Suç ve Uyuşturucuya Darbe! 1 Haftada 283 Gözaltı
12:00
Şanlıurfa Büyükşehir’den Kırsal Atağı, Hilvan’daki Yol Çalışması Tamamlandı!
10:00
Şanlıurfa’da Asayiş Denetimi! Suruç’ta Çalıntı ve Kaçak Motosikletler Toplandı
10:00
Şanlıurfa'da DEAŞ'a Darbe! Örgütün Finans Ağına Operasyon
Video Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. TEKNOLOJİ
  3. İnternet Abone Sayısı 93,3 Milyona Ulaştı
TEKNOLOJİ
Yayınlanma: 30 Ağustos 2024 - 13:36

İnternet Abone Sayısı 93,3 Milyona Ulaştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu’nun 2023 yılı elektronik haberleşme sektörü verilerini açıkladı.

TEKNOLOJİ
30 Ağustos 2024 - 13:36
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İnternet Abone Sayısı 93,3 Milyona Ulaştı
Son 22 yılda Türkiye’nin ulaşım ve iletişim altyapısına yaptıkları 275 milyar dolarlık yatırım ile bu alanlarda önemli gelişmeler kat ettiklerini ifade ederek, “2023 yılı itibarıyla ülkemizde internet kullanım oranı son 4 yılda yüzde 15,7 artarak yüzde 87,1’e ulaştı. Nüfusumuzun internet kullanım oranı yüzde 67 olan dünya ortalamasının oldukça üzerindedir. Sabit ve mobil geniş bant internet abone sayımız geçen yıla göre yüzde 2,9 artarak toplamda 93,3 milyona ulaştı.” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu’nun (BTK) 2023 yılı elektronik haberleşme sektörü verilerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, Türkiye’de mobil şebeke abone sayısının 92 milyon 900 bin 137’ye ulaştığını, sabit şebeke abone sayısının ise 9 milyon 396 bin 107 olduğunu vurgulayarak, “2023 yılı itibariyle ülkemizde internet kullanım oranı son 4 yılda yüzde 15,7 artarak yüzde 87,1’e ulaştı. Nüfusumuzun internet kullanımı ise dünya ortalaması yüzde 67’nin oldukça üzerindedir. Ülkemizdeki internet kullanım oranı son 4 yılda yüzde 15,7 artmıştır. Haberleşme ve iletişim alanında yaptığımız yatırımlarla Türkiye’de iletişim altyapısını güçlendirmeye devam ediyoruz.” dedi. Hızla gelişen ve değişen dünyada bağlantının herkes için hayati önem taşıdığına dikkat çeken Bakan Uraloğlu, “Dünya genelinde yaklaşık 5 milyar insan internet teknolojilerini kullanıyor. Son 22 yılda ülkemizin ulaşım ve iletişim altyapısına yaptığımız 275 milyar dolar yatırım ile Türkiye bu alanda önemli gelişmeler kat etti. Sabit ve mobil genişbant internet abone sayımız geçen yıla göre yüzde 2,9 artarak toplamda 93,3 milyona ulaştı. Bunların 73 milyon 715 bin 377’si mobil, 19 milyon 600 bin 230’u sabit ve 6 milyon 753 bin 379’u fiber abonesidir.” diye konuştu.

‘’Türkiye OECD Ülkeleri İçinde Sabit İnternet Yaygınlığı En Çok Artan Ülke Olmuştur”

Geniş bant abonelerinin çoğunluğunu mobil geniş bant abonelerinin oluşturduğunu belirten Uraloğlu, 2009 yılında başlayan 3G ve 2016 yılında başlayan 4,5G hizmeti ile mobil geniş bant abone sayısının hızla arttığı ve 2023 yılı sonunda 73,7 milyon aboneye, toplam geniş bant abone sayısının yüzde 79’una ulaştığını söyledi. Türkiye ve Ekonomik Kalkınma ve İş Birliği Örgütü (OECD) ülkelerinde sabit geniş bant yaygınlığındaki artışlar hakkında da bilgi veren Uraloğlu, “Türkiye OECD ülkeleri içinde 2022-2023 yılları arasındaki bir yıllık süreçte sabit internet yaygınlığı en çok artan ülke oldu. Bu dönemde yıllık ortalama yaygınlık artışı yüzde 1,7 iken ülkemizde bu oran yüzde 2,2 olarak gerçekleşmiştir” diye konuştu.

Elektronik Haberleşme Geliri Bir Önceki Yıla Göre Yüzde 72 Arttı

Elektronik haberleşme hizmetlerinden elde edilen verilere ilişkin de bilgi veren Bakan Uraloğlu, elektronik haberleşme gelirinin bir önceki yıla göre yüzde 72 arttığını vurgulayarak, 2019 yılına göre ise 3,4 kat arttığını söyledi. Uraloğlu, 2023 yılında Elektronik haberleşme sektörü gelirinin 224,6 milyar lira olduğunun altını çizdi.
 

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Şanlıurfa’da Robotik Eğitimlerle Yeni Nesil Yetişiyor
Şanlıurfa’da Robotik Eğitimlerle Yeni Nesil Yetişiyor
Halfeti, Teknofest 2025 Kıbrıs Finaline 3 Takım Gönderiyor
Halfeti, Teknofest 2025 Kıbrıs Finaline 3 Takım Gönderiyor
Şanlıurfa’da Bilimi Eğlenceyle Buluşturan Büyük Şenlik!
Şanlıurfa’da Bilimi Eğlenceyle Buluşturan Büyük Şenlik!
Harran Üniversitesi’nden TÜBİTAK Projelerinde Büyük Başarı
Harran Üniversitesi’nden TÜBİTAK Projelerinde Büyük Başarı
Son Haberler
 İYİ Parti Diyarbakır İl Başkanı: “Türkiye, Terörle Masaya Oturamaz”
İYİ Parti Diyarbakır İl Başkanı: “Türkiye, Terörle Masaya Oturamaz”...
Birecik'te Uyuşturucuya Ağır Darbe, Metamfetamin, Kenevir, Silahlar Ele Geçirildi!
Birecik'te Uyuşturucuya Ağır Darbe, Metamfetamin, Kenevir, Silahlar...
Türkiye’nin Renkleri Şanlıurfa’da Buluştu! Halk Oyunları Finallerine Büyük İlgi
Türkiye’nin Renkleri Şanlıurfa’da Buluştu! Halk Oyunları Finallerine...
Şanlıurfa’da Suç ve Uyuşturucuya Darbe! 1 Haftada 283 Gözaltı
Şanlıurfa’da Suç ve Uyuşturucuya Darbe! 1 Haftada 283 Gözaltı
Şanlıurfa Büyükşehir’den Kırsal Atağı, Hilvan’daki Yol Çalışması Tamamlandı!
Şanlıurfa Büyükşehir’den Kırsal Atağı, Hilvan’daki Yol Çalışması...
Şanlıurfa’da 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı
Şanlıurfa’da 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Ana Sayfa
GÜNDEM
DÜNYA
EĞİTİM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
MAGAZİN
TEKNOLOJİ
SPOR
3. SAYFA
BİYOGRAFİ
Dini
GÜNCEL
KÜLTÜR SANAT
OTOMOBİL
Köşe Yazarları
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • GÜNDEM
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.