• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • SPOR 3. SAYFA BİYOGRAFİ Dini GÜNCEL KÜLTÜR SANAT OTOMOBİL
  • Ara
SON DAKİKA:
09:00
SIM Kartlara Elveda, Telefonlarda Yeni Dönem Resmen Başladı!
06:00
12 Dev Adam'dan Tarihi Zafer! Türkiye, 24 Yıl Sonra Avrupa Finalinde
Video Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Eyyübiye sera kent tropikal meyvede başarıya ulaştı
GÜNDEM
Yayınlanma: 07 Ekim 2023 - 00:26

Eyyübiye sera kent tropikal meyvede başarıya ulaştı

Eyyübiye Belediyesi Sera Kent’te alternatif ürün olarak yetiştirilen ejder meyvesi, dönüm başına rekor gelir beklentisiyle ilk çiçeklerini açtı. Şanlıurfa çiftçisine seracılık konusunda tecrübe ve bilgi aktarımı sağlayan Eyyübiye Sera Kent, tropikal meyve üreticiliğinde başarılı sonuçlar elde etmeye başladı.

GÜNDEM
07 Ekim 2023 - 00:26
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Eyyübiye sera kent tropikal meyvede başarıya ulaştı
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’un ilçe ekonomisini canlandırmak, istihdam alanları oluşturmak ve bölge çiftçisine destek olmak amacıyla GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde hayata geçirdiği 1. Etap Eyyübiye Sera Kent Projesi, hedeflerine ulaşmaya devam ediyor.

Üçüncü Yılda Ticari Anlamda Maksimum Verim Alabiliyoruz

Daha önce ıslah edilmiş yerli çeşit biber (isot), hıyar ve patlıcan üretiminde yakaladığı yüksek rekolteyi, alternatif ürünlerde de elde etmek için araştırma-geliştirme çalışmalarının devam ettiği Eyyübiye Sera Kent’te, 17 ay önce ekilen ejder meyvesi çelikleri meyve verme aşamasına geldi.

İlk çiçeklerini açmaya başlayan ejder meyvesinin yüksek getirisi hakkında bilgiler veren Eyyübiye Belediyesi Sera Kent mühendislerinden İklimlendirme ve Tropikal Bitki Uzmanı Meral Gündüz, iki yılda meyve vermeye başlayan ve üçüncü yıldan itibaren ticari anlamda maksimum verimli hale gelen ejder meyvesi bitkisinin bir kökünde üç meyve verebildiğini, iklim şartları sağlandığı takdirde bitkinin ömrünün 25-30 yıl olduğunu söyledi.

 Asıl Verim Üç Yıl Sonunda

Eyyübiye Sera Kent’te yetiştirmeye başladıkları magenta çeşidi ejder meyvesinin pazardaki payının çok yüksek olduğunu kaydeden Gündüz, “Biz buradaki 2,5 dönüm seraya 4 bin kök bitki diktik. 17 aylık olmalarına rağmen şu anda ilk çiçeklerini açmaya, az da olsa meyve tutmaya başladılar. Bitkimizin asıl verimi üçüncü yıldan itibaren gerçekleşecek. Her bir kök üzerinde en az bir, en fazla üç meyve elde edilecek, tropikal meyve üretiminin çok kazançlı bir iş olduğunu söylemek mümkündür” diye konuştu.

Bölgede Bir İlke İmza Atıldı

Ejder meyvesi bitkisinin 24 ay sonunda ticari anlamda meyve vermeye başladığını, üçüncü yıldan itibaren ise maksimum verime ulaştığını kaydeden Tropikal Bitki Uzmanı Meral Gündüz, “Biz ejder çeliklerimizi 17 ay önce dikmiştik. Şu anda ilk çiçeklerini açmaya, meyve tutmaya başladılar. Seramız içerisinde, arkadaşlarımızla öyle güzel çalıştık ki, tropikal iklim şartlarını yakaladık, erken meyve almaya başladık” dedi.

Eyyübiye Belediyesi olarak Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bir imza attıklarını kaydeden Gündüz, “Sayın Başkanımız Mehmet Kuş’un destekleri sayesinde bu başarıyı yakaladık. Buradan hem meyve üretimi yapacak hem de elde ettiğimiz çeliklerin satışını yapabileceğiz. Şanlıurfa’da ejder meyvesi yetiştirecek iklim şartlarını sağlamayı başardıysak, diğer tropikal meyveleri de üretebileceğimize inanıyoruz” diye konuştu.

https://www.youtube.com/embed/tUNc12rWJBg

# eyyubiye# eyyubiye-belediyesi# eyyubiye-sera-kent# sanliurfa# sera-kentte
İlginizi Çekebilir
Şanlıurfa’da İzinsiz Yapılaşmaya Karşı Saha Denetimleri Arttı!
Şanlıurfa’da İzinsiz Yapılaşmaya Karşı Saha Denetimleri Arttı!
Şanlıurfa’da Tarihe Yolculuk Göbeklitepe ve Karahantepe’de Dev Yatırımlar!
Şanlıurfa’da Tarihe Yolculuk Göbeklitepe ve Karahantepe’de Dev Yatırımlar!
Şanlıurfa Dahil 81 İlde Denetim! Binlerce İşletmeye Ceza Yağdı
Şanlıurfa Dahil 81 İlde Denetim! Binlerce İşletmeye Ceza Yağdı
Türkiye’nin Fıstık Başkenti Şanlıurfa’da Hasat Coşkusu!
Türkiye’nin Fıstık Başkenti Şanlıurfa’da Hasat Coşkusu!
Son Haberler
SIM Kartlara Elveda, Telefonlarda Yeni Dönem Resmen Başladı!
SIM Kartlara Elveda, Telefonlarda Yeni Dönem Resmen Başladı!
12 Dev Adam'dan Tarihi Zafer! Türkiye, 24 Yıl Sonra Avrupa Finalinde
12 Dev Adam'dan Tarihi Zafer! Türkiye, 24 Yıl Sonra Avrupa Finalinde
Şanlıurfa Büyükşehir’den Kırsala Hizmet Halfeti’de Yol Sorunu Tarih Oldu!
Şanlıurfa Büyükşehir’den Kırsala Hizmet Halfeti’de Yol Sorunu...
Fıstık Severlere Dikkat! Şanlıurfa’da Kilogram Fiyatları Zirve Yaptı
Fıstık Severlere Dikkat! Şanlıurfa’da Kilogram Fiyatları Zirve...
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nden Pamuk Çiftçilerine Eğitim ve Uygulama Günü
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nden Pamuk Çiftçilerine Eğitim...
Yenice Spor Kompleksi inşaatı ilerliyor
Yenice Spor Kompleksi inşaatı ilerliyor

Ana Sayfa
GÜNDEM
DÜNYA
EĞİTİM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
MAGAZİN
TEKNOLOJİ
SPOR
3. SAYFA
BİYOGRAFİ
Dini
GÜNCEL
KÜLTÜR SANAT
OTOMOBİL
Köşe Yazarları
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • GÜNDEM
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.