• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • SPOR 3. SAYFA BİYOGRAFİ Dini GÜNCEL KÜLTÜR SANAT OTOMOBİL
  • Ara
SON DAKİKA:
19:00
Başkan Mustafa Polat'tan AB Mesajı: 'Türkiye'nin Gücü AB ile Artacak!'
18:00
Şanlıurfa’da Feci Kaza! 8 Yaşındaki Çocuk Hayatını Kaybetti
15:00
Başkan Kasım Gülpınar: 'Gençlerimiz Sadece Tüketen Değil, Üreten Olacak'
14:00
Şanlıurfa’da Otomobil ile Tır Çarpıştı! 2’si Çocuk 3 Kişi Yaralandı
12:00
Şanlıurfa da Dahil 22 İlde Dev Uyuşturucu Operasyonu! Örgüt Elebaşları Yakalandı
09:00
Şanlıurfa’da İş Kazası! Pamuk Toplama Makinesi Genç Çiftçiyi Canından Etti
Video Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. SİYASET
  3. CHP'li Belediyelere Dev Operasyon! İki Belediye Başkanı Daha Gözaltına Alındı
SİYASET
Yayınlanma: 05 Temmuz 2025 - 07:00

CHP'li Belediyelere Dev Operasyon! İki Belediye Başkanı Daha Gözaltına Alındı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı gözaltına aldı. Operasyon, suç örgütü ve yolsuzluk iddialarıyla genişliyor. CHP, operasyonu siyasi olarak değerlendiriyor.

SİYASET
05 Temmuz 2025 - 07:00
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
CHP'li Belediyelere Dev Operasyon! İki Belediye Başkanı Daha Gözaltına Alındı

CHP’li belediyelere yönelik operasyonlar devam ediyor. Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında bu sabah gözaltına alındı.

İzmir ve Antalya-Manavgat Belediyeleri’ne yönelik başlatılan soruşturmalardan sonra, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gerçekleştirilen bu operasyonla, CHP’li belediyelere yönelik gözaltı dalgası sürdürülüyor. Operasyonların, “suç örgütü” iddiaları ve belediyeler üzerinden gerçekleştirilen yolsuzluk faaliyetleriyle bağlantılı olduğu öne sürülüyor.

Adıyaman ve Adana Belediye Başkanları Hakkında Gözaltı Kararı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yaptığı açıklamaya göre, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, suç örgütleri ile ilişkili faaliyetlerde bulundukları iddialarıyla gözaltına alındı. Gözaltı kararına ilişkin yapılan açıklamada, her iki belediye başkanının da belediyelere iş yapan şirketlerden haksız menfaat talep ettikleri ve bu talepleri, belediyede görevli yetkililere yönlendirdikleri iddialarına yer verildi.

Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada sabah saatlerinde Ankara’daki evinden gözaltına alındığını ve İstanbul’a götürüldüğünü duyurdu. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Karalar’ın da aynı şekilde gözaltına alındığı bildirildi.

Suç Örgütüne Yönelik Soruşturma Derinleşiyor

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yaptığı açıklamada, söz konusu soruşturmanın, Aziz İhsan Aktaş adlı şahsın yürüttüğü suç örgütü faaliyetlerine dayanarak derinleştirildiği vurgulandı. Aktaş, daha önce etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak tahliye olmuştu. Ancak soruşturma kapsamında, Aktaş’ın ifşaatları doğrultusunda pek çok yerel yönetim yetkilisi hakkında yeni gözaltı kararları alındığı belirtildi.

Gözaltına alınan kişiler arasında, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın Seyhan Belediye Başkanlığı dönemindeki Temizlik İşleri Müdürü Özcan Zenger ile Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere'nin Belediye Başkan Yardımcısı Ceyhan Kayhan da bulunuyor. Her iki belediye başkanının, görevde oldukları dönemde belediyelere iş yapan şirketlerden haksız para talep ettikleri iddiaları üzerinden soruşturma derinleşiyor.

Siyasi Tepkiler: 'Hukuka ve Demokrasiye Sığmaz'

Gözaltılar, CHP cephesinde büyük tepkiye yol açtı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Adana ve Adıyaman belediye başkanlarının gözaltına alınmasına sert tepki gösterdi. Günaydın, "Bir milleti böyle teslim alamazsınız, alamayacaksınız" diyerek, operasyonları eleştirdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Aziz İhsan Aktaş’ın iftiralarına dayalı olarak gerçekleştirilen operasyonların yalnızca muhalif belediye başkanlarını hedef aldığını belirterek, "Para verilen AK Partili isimler nerede?" şeklinde bir sorgulama yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut ise, “Sandıkta yenemeyince adliye koridorlarına sığınan, yargıyı bir intikam aracı olarak kullanan bu anlayış, ne hukuka ne demokrasiye ne de milletimizin vicdanına sığar” diyerek, operasyonların siyasi amaçlı olduğunu vurguladı.

CHP’li Belediyelere Yönelik Soruşturmalarda Yeni Gelişmeler Bekleniyor

Bu gözaltılarla birlikte, CHP’li belediyelere yönelik başlatılan soruşturmanın, önümüzdeki dönemde daha da derinleşmesi bekleniyor. CHP, yapılan operasyonların yalnızca siyasi bir strateji olduğunu savunarak, adaletin yerini bulması gerektiğini belirtiyor.

Soruşturmanın devamında, bu operasyonlara dahil edilen diğer isimler ve ilişkili olduğu iddia edilen şirketlerin durumları da merak konusu.

# CHP# Belediye Başkanları# Gözaltı# Abdurrahman Tutdere# Zeydan Karalar# Adıyaman# Adana# İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı# Aziz İhsan Aktaş# Siyasi Operasyon# Yolsuzluk# İrtikap# Suç Örgütü
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Başkan Mustafa Polat'tan AB Mesajı: 'Türkiye'nin Gücü AB ile Artacak!'
Başkan Mustafa Polat'tan AB Mesajı: 'Türkiye'nin Gücü AB ile Artacak!'
Erbakan'dan Olay Yaratacak Sözler:
Erbakan'dan Olay Yaratacak Sözler: "Bahçeli Çok İstiyorsa Gidip Görüşsün"
Genel Başkan İbrahim Çelebi, Şanlıurfa Şıracılar ve Kuruyemişçiler Odası’nı Ziyaret Etti
Genel Başkan İbrahim Çelebi, Şanlıurfa Şıracılar ve Kuruyemişçiler Odası’nı Ziyaret Etti
Başkan Abdulselam Yıldız: “Muhtarlar, Halkla Devlet Arasındaki Köprüdür”
Başkan Abdulselam Yıldız: “Muhtarlar, Halkla Devlet Arasındaki Köprüdür”
Son Haberler
Başkan Mustafa Polat'tan AB Mesajı: 'Türkiye'nin Gücü AB ile Artacak!'
Başkan Mustafa Polat'tan AB Mesajı: 'Türkiye'nin Gücü AB ile Artacak!'
Şanlıurfa’da Feci Kaza! 8 Yaşındaki Çocuk Hayatını Kaybetti
Şanlıurfa’da Feci Kaza! 8 Yaşındaki Çocuk Hayatını Kaybetti
Başkan Kasım Gülpınar: 'Gençlerimiz Sadece Tüketen Değil, Üreten Olacak'
Başkan Kasım Gülpınar: 'Gençlerimiz Sadece Tüketen Değil, Üreten...
Şanlıurfa’da Otomobil ile Tır Çarpıştı! 2’si Çocuk 3 Kişi Yaralandı
Şanlıurfa’da Otomobil ile Tır Çarpıştı! 2’si Çocuk 3 Kişi...
Şanlıurfa da Dahil 22 İlde Dev Uyuşturucu Operasyonu! Örgüt Elebaşları Yakalandı
Şanlıurfa da Dahil 22 İlde Dev Uyuşturucu Operasyonu! Örgüt Elebaşları...
Sigara İçenlere Şok! Yarın Geçerli Olacak Fiyat Artışı Belli Oldu
Sigara İçenlere Şok! Yarın Geçerli Olacak Fiyat Artışı Belli Oldu

Ana Sayfa
GÜNDEM
DÜNYA
EĞİTİM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
MAGAZİN
TEKNOLOJİ
SPOR
3. SAYFA
BİYOGRAFİ
Dini
GÜNCEL
KÜLTÜR SANAT
OTOMOBİL
Köşe Yazarları
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • GÜNDEM
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.