• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • SPOR 3. SAYFA BİYOGRAFİ Dini GÜNCEL KÜLTÜR SANAT OTOMOBİL
  • Ara
SON DAKİKA:
15:00
Badıllı Vakfı’ndan Ankara’daki İstişare Toplantısı Öncesi Şanlıurfa Çıkarması
Video Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. Başkan Canpolat, TUSAŞ'a Yapılan Saldırıyı Kınadı
GÜNCEL
Yayınlanma: 25 Ekim 2024 - 13:33

Başkan Canpolat, TUSAŞ'a Yapılan Saldırıyı Kınadı

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, İlçe Milli Eğitimi Müdürlüğü tarafından düzenlenen Astronomi, Uzay ve Bilim Şenliğine katıldı. Haliliye Belediyesi olarak bilime ve teknolojiye her zaman destek olacaklarını ifade eden Başkan Canpolat, TUSAŞ’a yönelik yapılan terör saldırısını da kınayarak, “Biz daha çok çalışacağız, daha çok kenetleneceğiz, daha çok bir araya geleceğiz" dedi. 

GÜNCEL
25 Ekim 2024 - 13:33
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, İlçe Milli Eğitimi Müdürlüğü tarafından düzenlenen Astronomi, Uzay ve Bilim Şenliğine katıldı. Haliliye Belediyesi olarak bilime ve teknolojiye her zaman destek olacaklarını ifade eden Başkan Canpolat, TUSAŞ’a yönelik yapılan terör saldırısını da kınayarak, “Biz daha çok çalışacağız, daha çok kenetleneceğiz, daha çok bir araya geleceğiz” dedi. 

Haliliye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tasarından Astronomi, Uzay ve Bilim Şenliği düzenlendi. 

Haliliye Belediyesinin katkıları ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Astronomi, Uzay ve Bilim Şenliğine; Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Haliliye Kaymakamı Muhammed Serkan Şahin, Haliliye İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Vural, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat ile çok sayıda öğrenci ve öğretmen katıldı. Gençlerin bilim ve teknolojiyle tanışması, geleceğe yönelik eserler üretmesi ve bilime yönelmesi amacıyla düzenlenen programda, öğrencilerin yaptıkları eserler sergilendi. 

Programın açılış konuşmasında Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketine (TUSAŞ) yönelik gerçekleştirilen terör saldırısını kınayan Başkan Mehmet Canpolat, “Yaralılara Allah'tan şifa diliyoruz, şehitlerimize de rahmet diliyoruz” dedi. Türkiye’nin savunma sanayiinde kendi kendine yetebilen bir ülke konumuna geldiğini ifade eden Başkan Mehmet Canpolat, birlik ve beraberlik mesajı vererek, şu ifadelere yer verdi:

“TUSAŞ diye ifade ettiğimiz Türkiye Uzay Sanayi A.Ş.’ye yönelik, geleceğe yönelik, Kaan Milli uçağımıza yönelik stratejik olarak hedef alınmış, siz gelecekteki öğrenci kardeşlerimizin, gelecekteki nesillerin yetişmemesi adına, ürkütülmesi ve korkutulması adına bir terör saldırısı gerçekleşti. Ki asla Türkiye'deki bizim kardeşlerimiz, liderlerimiz başka Cumhurbaşkanımız olmak üzere, ‘Dünya beşten büyüktür, ben tek siz hepiniz’ dedi. Ama neye güvenerek dedi, sizinle birlikte, halkıyla birlikte, halkını arkasına alaraktan dedi.

Hep birlikte dün üzücü ve vahim bir olay yaşadık. Hem şehitlerimiz oldu, hem yaralılarımız. Yaralılara Allah'tan şifa diliyoruz, şehitlerimize de rahmet diliyoruz. Biz daha çok çalışacağız, daha çok kenetleneceğiz, daha çok bir araya geleceğiz. Hep birlikte yine Türkiye'mizi ve Anadolu'muzu dünyada geçmişte olduğu gibi şu anda da elhamdülillah iyi durumdayız. Savunma sanayinde yüzde 80-85 kendi kendine yetebilen bir ülke haline gelmişiz. Yüzde 100’e doğru hep birlikte hocalarımızın desteği, öğrencilerimizin gayreti, bizlerin de desteğiyle geleceğin Türkiye'sinin mimarisinde, inşasında Haliliye ilçesinde de bizler de bir tuğla koymaya var mıyız? Siz varsanız biz de varız diyoruz.”

“UZAY VE BİLİMDE DE EN İYİLER HALİLİYE’DEN ÇIKACAK”

Öğrencilere milli değerleri aşılayacaklarını ve her zaman bilime destek olacaklarını haydeden Başkan Mehmet Canpolat, “Dün, hep birlikte UNESCO Müzik Şehri unvanını aldık. Dünyada yine isim olarak duyulan marka tescili anlamında, bütün dünya fertlerinin, ülkelerinin imzası altında Müzik Şehri unvanına kavuştuk. Müzikte de en iyiler Şanlıurfa'dan çıktı. Astronomide, müzikte ve aynı zamanda gastronomi ve inşallah gelecekte de uzay ve bilimde de Haliliye'den geçmişte olduğu gibi atalarımız, ecdadımız nasıl ki iz bıraktılarsa, gelecekte de Haliliyeli öğrenci kardeşlerim Dünyada ve Türkiye'de birinciler çıkarmaya, Haliliye'den, Urfa'dan uzaya astronot göndermeye hazır mıyız? Gelecekteki siyasetçilerin, yöneticilerin yetiştirmesinde de katkı sunması adına Haliliye Belediyesi olarak geçmişte olduğu gibi birçok ortak projeyle beraber hareket ettik” sözlerine yer verdi. 

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu ise yaptığı açıklamada, “Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılı, yani Türkiye yüzyılı yeni başladı. Bu Türkiye Yüzyılında burada görev alacak, burada Türkiye’nin değişik kademelerinde siyasetinden tutun tüm kademelerinde var olacak kişiler sizlersiniz. Şimdi sizleri en iyi şekilde yetiştirmek, en iyi şekilde dünyanın ihtiyacı olan, dünyanın muhtaç olduğu insan tipi, iyi insan tipi, adil insan tipi, merhametli insan tipi, vicdanlı insan tipine ihtiyacı var. Çok kıymetli bir coğrafyadayız, bu yüzden siz bizler için çok kıymetlisiniz, çok değerlisiniz, İnşallah ülkede yetişecek vicdanı insanlarsınızdır” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından Başkan Mehmet Canpolat ve beraberindeki heyet, öğrenciler tarafından hazırlanan 43 bilim standını inceledi.
 

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Badıllı Aşireti’nden Karacabey’e Güçlü Destek
Badıllı Aşireti’nden Karacabey’e Güçlü Destek
Başkan Mehmet Emin Kuş: 'Konser İptalleri Urfa'ya Zarar Veriyor'
Başkan Mehmet Emin Kuş: 'Konser İptalleri Urfa'ya Zarar Veriyor'
Viranşehir Belediyesi Sınıfta Kaldı! Mahalleli Çözümü Kendi Üretti
Viranşehir Belediyesi Sınıfta Kaldı! Mahalleli Çözümü Kendi Üretti
Şanlıurfa’da 55 Yıl Cezası Bulunan 2 Firari Yakalandı!
Şanlıurfa’da 55 Yıl Cezası Bulunan 2 Firari Yakalandı!
Son Haberler
Badıllı Vakfı’ndan Ankara’daki İstişare Toplantısı Öncesi Şanlıurfa Çıkarması
Badıllı Vakfı’ndan Ankara’daki İstişare Toplantısı Öncesi...
Badıllı Aşireti’nden Karacabey’e Güçlü Destek
Badıllı Aşireti’nden Karacabey’e Güçlü Destek
Başkan Mehmet Emin Kuş: 'Konser İptalleri Urfa'ya Zarar Veriyor'
Başkan Mehmet Emin Kuş: 'Konser İptalleri Urfa'ya Zarar Veriyor'
Şanlıurfalı Eğitimci-Yazar Hasan Yıldız’a Konya’da Minik Okurlardan Yoğun İlgi
Şanlıurfalı Eğitimci-Yazar Hasan Yıldız’a Konya’da Minik Okurlardan...
Viranşehir Belediyesi Sınıfta Kaldı! Mahalleli Çözümü Kendi Üretti
Viranşehir Belediyesi Sınıfta Kaldı! Mahalleli Çözümü Kendi Üretti
Sağlıklı Yaşam Konusunda Japonya İlk Sırada! Türkiye Sıralamaya Giremedi
Sağlıklı Yaşam Konusunda Japonya İlk Sırada! Türkiye Sıralamaya Giremedi

Ana Sayfa
GÜNDEM
DÜNYA
EĞİTİM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
MAGAZİN
TEKNOLOJİ
SPOR
3. SAYFA
BİYOGRAFİ
Dini
GÜNCEL
KÜLTÜR SANAT
OTOMOBİL
Köşe Yazarları
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • GÜNDEM
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.