• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • SPOR 3. SAYFA BİYOGRAFİ Dini GÜNCEL KÜLTÜR SANAT OTOMOBİL
  • Ara
SON DAKİKA:
11:30
Şanlıurfa'da Tarla Sulama Tartışması Kanlı Bitti! Durumu Ağır
11:10
Şanlıurfa'da Güncel Altın Fiyatları Açıklandı! İşte O Fiyatlar
11:00
Urfa'dan Türkiye'ye Doğa İçin Güçlü Pedal Sesi! Ormanlarımıza Sahip Çıkalım
10:00
Türkiye Belediyeler Birliği’nde Bir İlk! Çalışanlarla Toplu Sözleşme
09:00
Harran Üniversitesi’nden Hepatit Uyarısı: “Erken Tanı ve Aşılama Hayat Kurtarır”
Video Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. Başkan Beyazgül, "Yöresel ürünler mağazamız Şanlıurfa'ya hayırlı olsun"
GÜNCEL
Yayınlanma: 22 Ekim 2022 - 00:34

Başkan Beyazgül, "Yöresel ürünler mağazamız Şanlıurfa'ya hayırlı olsun"

Şanlıurfa’nın tüm lezzet ve el sanatlarını bir çatıda buluşturan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül organik ve geleneksel yöntemlerle üretilen ürünleri yurt içi ve yurt dışına dijital ortamda da satış imkânınında olacağı Urfa Yöresel Ürünler Mağazası’nı düzenlenen açılış töreniyle hizmete sundu.

GÜNCEL
22 Ekim 2022 - 00:34
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Başkan Beyazgül,
Şanlıurfa’nın tüm lezzet ve el sanatlarını bir çatıda buluşturan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül organik ve geleneksel yöntemlerle üretilen ürünleri yurt içi ve yurt dışına dijital ortamda da satış imkânınında olacağı urfa Yöresel Ürünler Mağazası’nı düzenlenen açılış töreniyle hizmete sundu. Başkan Beyazgül, “Yöresel Ürünler Mağazamızda üretilen el emeği göz nuru ürünleri gözünüz kapalı alabilirsiniz” dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün girişimleriyle Şanlıurfa Müzesi yakınında kente kazandırılan Urfa Yöresel Ürünler Mağazası düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışa Başkan Beyazgül’ün yanı sıra Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, 15 Temmuz Gazisi Turgut Aslan, AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Bayuk, AK Parti Haliliye İlçe Başkanı İbrahim Eyüpoğlu,  ŞUTSO Başkanı İbrahim Halil Peltek, geçmiş dönem TÜMSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Sadık Sade, Şanlıurfa Profesyonel Turizmciler Dernek Başkanı Hacı Birsen ile çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı.

Şanlıurfa’ya özgü tescilli ve doğal ürünlerin satışının yapılacağı mağaza içerisinde Urfa isotu, fıstık, badem, kurutmalık, pekmez, nar ekşisi, isot reçeli, sadeyağ, ara sıcaklar, menengiç kahvesi gibi yöresel gıda ürünlerinin yanı sıra el sanatlarına ait çeşitli hediyelikler de bulunuyor. Ayrıca Şanlıurfa’nın tescilli yemeklerinin fotoğraf sergisi de mağaza önünde ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Sosyal Belediyeciliğin en güzel örneklerini sergileyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin her gün binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Şanlıurfa Müzesi yakınında açmış olduğu Yöresel Ürünler Mağazasında Büyükşehir Belediyesinin çeşitli daire başkanlıkları ve müdürlüklerinde kurs gören kadınlar, engelli bireyler ürettikleri ürünleri sergileme imkânı da buluyor.

Üreten ve ürettiği ürünlerle Şanlıurfa’ya gerek ekonomik gerekse sosyokültürel anlamda destek olan Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa’ya özgü lezzetleri tanıtmanın yanında satışa sunulan ürünlerin satışından elde edilecek gelirleri de Tarım Daire Başkanlığı, Kadın Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, Engelli Koordinasyon Müdürlüğü’nde eğitim ve kurslardan faydalanan bireyler için kullanılıyor.

BAŞKAN BEYAZGÜL, “GÖZÜNÜZ KAPALI ALIŞVERİŞ YAPABİLİRSİNİZ”

Şanlıurfa’nın gastronomisi, mutfak kültürü ile her zaman ön planda olduğunu aktaran Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Yöresel Ürünler Mağazamızdan gözü kapalı herkes alışveriş yapabilirler” dedi. Başkan Beyazgül, Şanlıurfa’nın böyle bir mağazaya ihtiyacı vardı. Biz de bu ihtiyacı karşıladık. Hem e- ticaret hem de doğrudan satış imkânıyla donatılan bu mağazamızı açmış olduk. Şanlıurfa’mıza hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, 15 Temmuz Gazisi Turgut Aslan ise böyle bir merkezi Şanlıurfa’ya kazandırdıkları için Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e teşekkür etti. Şanlıurfa Profesyonel Turizmciler Dernek Başkanı Hacı Birsen de Şanlıurfa’da Başkan Beyazgül’ün açmış olduğu bu mağaza ile bir eksiğin daha giderilmiş olduğunu aktardı.

Konuşmaların ardından mağazanın açılış kurdelesi kesildi. Mağaza içerisinde bulunan stantları tek tek inceleyen Başkan Beyazgül ürünler hakkında ilgililerden bilgiler aldı.

BAŞKAN BEYAZGÜL, “ŞANLIURFA’NIN TESCİLLİ ÜRÜNLERİ BU MAĞAZA YER ALACAK”

İncelemelerin ardından değerlendirmelerde bulunan Başkan Beyazgül, “Yöresel ürünler Mağazamızı açtık öncelikle Şanlıurfa’mıza hayırlı uğurlu olsun. Bu mağaza Şanlıurfa için bir ihtiyaçtı. Bu mağazada tescilli markalarımız halkımıza satışa sunulmaktadır. Ayrıca, bizim gerek kadın destek merkezlerimizin, gerekse ilçelerimizin, kaymakamlıklarımızın ve engelli bireylerimizin ürettikleri bütün hediyelik ürünler de burada satışa sunuluyor. Burada birtakım gıda ürünlerimiz de mevut. Gıda ürünleri denetimden geçerek, hijyenik ortamda hazırlanarak paketleniyor. Bu ürünlerimizi Şanlıurfa Müzesinin önündeki mağazamızda satışa sunuyoruz. Bir kısmı organik olan ürünlerimizi de burada satışa sunmuş oluyoruz. İlçelerimizle temaslarımızı sürdürüyoruz. Orada üretilen organik ürünleri de burada satışa sunacağız. Bu mağaza tamamen modern bir mağazadır. Hem e- ticaret üzerinden hem de doğrudan satış yapılan bir mağaza oldu. Ürünlerimizi daha da çeşitlendirerek halkımıza sunuyoruz. Mağazaya gelen vatandaşlara Şanlıurfa’nın yöresel tescilli yemeklerinin yer aldığı bir yemek tarifi kitabımızı da hediye ediyoruz. Mağazamızı gezdiğiniz zaman Şanlıurfa’nın isotunu, sadeyağını, isot reçelini, Halfeti’nin karagül kolonyasını bulabilirsiniz.” Diye konuştu.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=94&v=8h9l-EHyJWY&feature=emb_logo

# sanliurfa# sanliurfa-buyuksehir-belediyesi# sanliurfa-yoresel-urunler# urfa# urfahaber
İlginizi Çekebilir
Şanlıurfa'da Tarla Sulama Tartışması Kanlı Bitti! Durumu Ağır
Şanlıurfa'da Tarla Sulama Tartışması Kanlı Bitti! Durumu Ağır
Türkiye Belediyeler Birliği’nde Bir İlk! Çalışanlarla Toplu Sözleşme
Türkiye Belediyeler Birliği’nde Bir İlk! Çalışanlarla Toplu Sözleşme
Şanlıurfa’da İki Aile Arasında Sözlü Tartışma Bıçaklı Kavgaya Dönüştü!
Şanlıurfa’da İki Aile Arasında Sözlü Tartışma Bıçaklı Kavgaya Dönüştü!
Viranşehir’de Elektrik Kesintisine Tepki! Vatandaşlar Yolu Kapattı
Viranşehir’de Elektrik Kesintisine Tepki! Vatandaşlar Yolu Kapattı
Son Haberler
Şanlıurfa'da Tarla Sulama Tartışması Kanlı Bitti! Durumu Ağır
Şanlıurfa'da Tarla Sulama Tartışması Kanlı Bitti! Durumu Ağır
Şanlıurfa'da Güncel Altın Fiyatları Açıklandı! İşte O Fiyatlar
Şanlıurfa'da Güncel Altın Fiyatları Açıklandı! İşte O Fiyatlar
Urfa'dan Türkiye'ye Doğa İçin Güçlü Pedal Sesi! Ormanlarımıza Sahip Çıkalım
Urfa'dan Türkiye'ye Doğa İçin Güçlü Pedal Sesi! Ormanlarımıza...
Türkiye Belediyeler Birliği’nde Bir İlk! Çalışanlarla Toplu Sözleşme
Türkiye Belediyeler Birliği’nde Bir İlk! Çalışanlarla Toplu Sözleşme
Harran Üniversitesi’nden Hepatit Uyarısı: “Erken Tanı ve Aşılama Hayat Kurtarır”
Harran Üniversitesi’nden Hepatit Uyarısı: “Erken Tanı ve Aşılama...
Başkan Baydilli'den Dünya Gazeteciler Günü mesajı
Başkan Baydilli'den Dünya Gazeteciler Günü mesajı

Ana Sayfa
GÜNDEM
DÜNYA
EĞİTİM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
MAGAZİN
TEKNOLOJİ
SPOR
3. SAYFA
BİYOGRAFİ
Dini
GÜNCEL
KÜLTÜR SANAT
OTOMOBİL
Köşe Yazarları
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • GÜNDEM
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.